Meteoroloji'den yapılan "turuncu" ve "sarı" uyarıda, Ege, Marmara'nın kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu Anadolu ile İç ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda çığ, sağanak ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Manisa, Ankara, Kırıkkale, Sivas, Tokat, Bingöl çevreleri ile Erzurum'un güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.45 il için 'sarı' 2 il için 'turuncu' uyarı

45 il için 'sarı' 2 il için 'turuncu' uyarı

Fırtına

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak'ta beklenen fırtınadan dolayı "sarı" uyarı yapıldı. 

Sağanak

Sağanak beklenen Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne için "sarı", gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar beklenen Çanakkale ve Muğla için ise "turuncu" uyarı verildi.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Matalya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabüs, Düzce illerinde ise beklenen çığ hadisesine ilişkin "sarı" uyarı yapıldı.

Editör: HABER MERKEZİ