Rize Merkeze bağlı Müftü mahallesinde Çaykur Rizespor'un eski stadı Atatürk Stadı'nın yerine yapılan Şimal Alışveriş Merkezi (ŞİMAL AVM), yarın (Cuma) saat: 14.00'te kapılarını müşterilerine açacak.

Rize Yatırım A. Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve 22 bin 901 metrekarelik bir alana yayılmış olan AVM, açık ve kapalı alanlarıyla içerisindeki geniş marka yelpazesiyle her yaş ve zevk grubuna uygun alternatifler sunacak.

Rize’nin ilk ve tek olan Şimal AVM projesi, kolay ulaşımı ve merkezi konumu ile 2 bin 70 m2 çocuk ve genç oyun alanı, bin 909 m2 market alanı, 909 m2 yapı market alanı ve 2 bin 975 m2 sinema alanıyla birlikte toplam 118 mağaza sayısı ile kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Toplam 22 bin 901 metrekarelik bir alanda konumlanan Rize’nin ilk ve tek AVM’si olacak olan Şimal AVM, hepsi birbirinden farklı mağaza cephelerine sahip benzersiz alışveriş merkezi mimarisiyle dikkat çekiyor.

Klasik alışveriş merkezlerinden farklı olarak ödüllü tasarımıyla 5 katlı alışveriş koridorlarından oluşan Şimal AVM’de 100’ü aşkın mağaza yer alıyor. Eğlence alanları ve en son teknoloji ile donatılmış sinema salonlarına sahip olan AVM’de 750 araçlık otopark kapasitesi bulunuyor.

Açılacak olan Rize Şimal AVM, dünya çapındaki ünlü markaların, Rize’ye gelmelerini sağlayacak ve Rize ekonomisine, turizmine önemli katkılar sunacak.

Öte yandan Şimal AVM'nin resmi açılış töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Artvin Havalimanını hizmete açacağı gün yapılması bekleniyor.

Rize Şimal AVM hangi markalara ev sahipliği yapacak?

Şu an itibariyle Şimal AVM’ de yer alması kesinleşmiş markalarımız: Starbucks Coffee, Migros, Koçtaş Fix, Boyner,  Koton, LC Waikiki, Defacto, Sport in Street, E-Bebek, Vizyon Sinemaları, Mondi, Mavi Jeans,  İpekyol, Twist, US Polo, Gusto, Penti, Suwen, Matmazel Çanta, Turkcell, Has Lokum, Atasun Optik, Altınbaş, Yves Rocher, Zen Pırlanta, Kiğılı, Avva, Altınyıldız, Colin’s, Little Big, Accort, Tudors, Watsons, Gratis, Storks, Lizay Pırlanta, David Walker Parfüm, B&G, Madame Coco, Özdilek, Samsung, KRC, Hummel, Columbia, Sprotive, Lescon, Toyyz Shop, Trendy Kids, Panço,  Breezy, SubZero , Mado, Burger King, Tavuk Dünyası, Pidem, Arby’s, Kasap Döner, Sbarro, Bay Döner, Tarihi Ortaköy Kumpircisi, Pasaport Pizza, Keşfet Anadolu Mutfağı, Pide By Pide, ve Usta Dönerci…

Editör: HABER MERKEZİ