Alınan bilgiye göre, Konya'dan Rize'ye yolcu getiren bir firmaya ait Özkan Nuri Genç (26) yönetimindeki 61 S 0192 plakalı otobüs, İyidere ilçesi Sarayköy mevkisindeki tünelde, Rize'den Trabzon yönüne gitmekte olan Reşat Gedik'in (52) kullandığı 34 VV 1823 plakalı tırın çektiği 34 UA 2293 plakalı dorse ile çarpıştı.

Kazada yaralanan sürücüler Genç ve Gedik ile otobüsün muavini Orhan Sağlam (26) ve yolculardan Zeynep Yılmaz, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sürücüler Genç ve Gedik, hastanede kurtarılamadı. Tedavisi süren Orhan Sağlam'ın hayati tehlikesinin bulunduğu, Yılmaz'ın ise hafif yaralı olduğu bildirildi.


Öte yandan, kazanın yaşandığı tünelin Rize'den Trabzon yönüne giden araçlar için olduğu, ancak diğer tünelde yapılan ışıklandırma çalışması nedeniyle tünelin çift yönlü kullanıldığı öğrenildi.Kazanın ardından tünel bir süreliğine ulaşıma kapatıldı.
 
Rize Valisi Kasım Esen kurtarma çalışmasını yerinde inceledi. Kazayı duyup olay yerine gelen kazazede yakınları sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili inceleme sürüyor. Hizmete açılmasına rağmen ışıklandırma sistemi henüz tamamlanmayan İyidere Tüneli'nde son bir ay içerisinde yaklaşık 5 farklı kaza yaşandığı öğrenildi.
 


Editör: HABER MERKEZİ