Bu yıl belirtilen yaş çay toplama fiyatlarına uymadıkları ve fahiş fiyatlar aldıkları tespit edilen Gürcistan uyruklu 4 çay toplama işçisi sınırdışı edildi. 

Edinilen bilgiye göre Rize'nin Çayeli ilçesinde çay toplama işlerinde çalışan Gürcistan uyruklu 4 kişi belirlenen fiyatların üstünde fahiş fiyat aldığı tespit edilerek sınır dışı edildi. Söz konusu 4 işçi ile beraber çalışan 1 kişiye de fahiş fiyat talep ettiği gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

180 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Yaş çay sezonu öncesi Rize Valiliğinde yapılan toplantıda çay toplama işlerinde çalışacaklar için günlük net ücretin 180 TL olacağına karar verilmişti.

FAHİŞ FİYAT TALEP EDENLER BİLDİRİLSİN
Konuyla ilgili açıklama yapan Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, işçilerin fahiş fiyat talebinde bulunmaları halinde muhtara ve ziraat odalarına bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Küçükislamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl çay toplama işçilerine ne kadar ücret ödeneceği ve bu ücrete karşılık ne şartlar sunulacağına dair kararlar almıştık. Bu kurallara uymayanların çalışma izinlerinin iptal edileceğini gerek yerel basın ile gerekse tanıtım araçlarıyla vatandaşlarımıza duyurmuştuk. Alınan kararlara riayet edilmediği, süistimaller yaşandığını ve belirlenen fiyatların üstünde  yüksek bedeller üreticilerimizden talep edildiğini duymaktayız. Üreticilerimizden istirhamımız, Gürcü, Afgan ve komşu illerimizden gelen çay toplama işçileri belirlenen fiyatların üstünde fahiş fiyat talebinde bulunmaları durumunda muhtarlara veya ziraat odalarına bilgi vermelerini istemekteyiz"

Editör: HABER MERKEZİ