Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in annesi Müyesser Metin (85), beyin kanaması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün hayatını kaybetti. Başkan Metin’in annesinin cenazesi Rize Merkez Şeyh Camiinde kılınan cenaze namazı sonrası Kale Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden anne Metin için Şeyh Camisi önünde tören düzenlendi. Törene katılan Vali Kemal Çeber, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile kurum amirleri ve çok sayıda kişi, Metin'e başsağlığı diledi.

Sosyal mesafe önlemleriyle kılınan cenaze namazı öncesinde aile bireyleriyle taziyeleri kabul eden Başkan Metin, namaz öncesi güçlükle yaptığı konuşmada, bugünün kendisinin doğum günü olduğunu ve bu günde annesini ebediyete uğurlamanın acısını yaşadığını kaydederek, “annenizin değerini biliniz” dedi.

Metin, herkesten helallik isteyerek, "Benim için zor ve önemli bir gün. Ana baş tacı. Ana her derdin ilacı. Bugün benim doğum günüm ve ona muhtacım. Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum." dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Metin, annesinin tabutunu araca kadar taşıdı.

Editör: HABER MERKEZİ