Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy,  aylardır süren salgın etkisinde ne yapacağını şaşırmış çay üreticilerinin ekmeğine birilerinin göz dikmiş olduğunu söyledi.

Üreticinin yarısının tarlaya girmeden Çaykur kontenjan uygulamasının vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden Özsoy, seçim zamanlarında oylara talip olan siyasilerin çay kampanyası döneminde çay üreticisini yalnız bıraktığını iddia etti.

Çay kampanyası sürecinde Rizelileri düşünenin olmadığını kaydeden Özsoy, şunları aktardı: " Yüzde yüzünün çay tarımından evine ekmek getirdiği memlekette siyaset yapacaksanız çayla yatıp çayla kalkacaksınız. Birilerinin anlattığıyla kalmayacaksınız, Rizelinin derdi sizin derdiniz olmalı. Derdimizi anlamanız için gerekirse tarlada çay toplayacaksınız. Sade bir vatandaş gibi giyinip şoför veya korumasız tek başınıza çaylıkta çayını toplayan yada alım evinde çayını satan vatandaşla sohbet edeceksiniz ki hemşerilerinizin derdinden belki anlarsınız ve gereğini yaparsınız. İşte o zaman birileri tarafından değil de tüm Rizeliler tarafından kabul gören siyasetçiler olabilirsiniz. "

Haksızlığı, soygunu ve sömürüyü engelleyen, çay üreticisini koruyan bir Çay Kanunu düzenlenene kadar susmayacaklarını ifade eden Özsoy, " 3,27 TL ilk çayı 2,70 TL alıyorlar olan gariban vatandaşa oluyor. 1 ton çayı 570 TL zararına  satan vatandaş bir tarafta, diğer tarafta ise 10 bin  ton çayı daha fabrikaya gitmeden alım evinde satın alırken vatandaşın sırtından günde 5 milyon 700 bin TL kazanan özel sektörler,birde üretim ,pazarlama zincirinde kar üstüne kar edecek  ve kimse sesini çıkarmayacak, bu olacak iş değil" dedi.

Özsoy, çay üreticisini düşünenin olmadığı için  tek çare kontenjanını topla ve fiyatlar artana kadar evde kalma uyarısında bulunarak sözlerini tamamladı.

Editör: HABER MERKEZİ