Rize’nin Çayeli ilçesi Beyazsu İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan semt sahasında öğrenciler çamur balcık içerindeki futbol sahasında oyun oynuyorlar.

İl Özel İdaresi tarafından köylerde gençlerin ve çocukların spor ile iç içe bir yaşam sürmelerini adına geçekleştirdiği semt sahası projesi kapsamında Rize’nin Çayeli İlçesi Beyazsu İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan semt futbol halı sahası geçtiğimiz günlerde şiddetli yağan yağmurlar sonrası dere sularının okul bahçesine girmesi sonucu çamur balçığı ile dolmuştu. Okulların açılmasıyla birlikte gelen öğrenciler teneffüs aralarında bahçeye çıktıklarında okula ait olmayan futbol sahasındaki çamur balçığı ile karşılaşıyorlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, “köyde yaşanan sel felaketi sonrasında okulun bahçesinde bulunan ve okula ait olmayan futbol sahası çamur balçık içerinde kaldı. Aradan iki ay geçmesine karşın halen temizlik ve düzenleme çalışması yapılamadı. Bu arada okullar eğim-öğretime başlamasıyla birlikte Beyazsu İlköğretim Okulu öğrencileri ders aralarında dışarıya çıktıklarında futbol sahasın çamur balçık içerinde görüyor. Buranın bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Bu konuda okul yetkilileri birçok kez yetkili yerlere uyarıda bulunsa da bir süznleme yapılmadı. ” dedi.

SELİN BIRAKTIĞI İZLER HALEN GİDERİLEMEMİŞ!

Kadıoğlu, “ilçemizde yaklaşık 2 ay önce büyük ölçekte yaşanan can ve mal kaybına neden olan sel felaketi sonrasında bir çok bölgemizde hasarlar meydana geldi. Bu hasarlar halen daha giderilememiş durumda olduğunu görmekteyiz. Köy yollarında derelerin verdiği çökmeler halen aynı şekilde durmaktadır. Meydana gelen toprak kaymalarının yerleri olduğu gibi bırakılmış vaziyettedir. Bu bölgelerde kurulan afet birimleri yetkilileri tarafından hasar tespit çalışmaları yapılmasına karşın hasarlı alanların giderilmesi anlamında hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu konuda da bir an evvel çalışmaların yapılması zaruret haline gelmiştir” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ