Madenli'de yaşanan afetin ardından bazı vatandaşlar selin bu derece tahribat bırakmasının nedeni olarak bölgedeki HES'leri görüyor.

13 Temmuz'da Çayeli ve Madenli beldesinde meydana gelen sel ve heyalan sonucu bölgede yaşayan vatandaşlar afeetin izlerini silmeye çalışırken, bazı vatandaşlar afetin çok büyük hasar bırakmasını bölgede yapılan HES'lere bağlıyor.

"Yılllardır Söylüyoruz"

Madenli'de yaşayan ve 93 yaşındaki annesinin selde 12 saat mahsur kaldığını ifade eden Kadir Furuncu isimli bir vatandaş afetin ortaya çıkmasına HES'lerin çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. HES'lerin böyle bir afete neden olacağını yıllardır söylediğini ifade eden Furuncu, "Ben 10 seneden beri bir gün buraları sel basacağını anlatıyorum. Madenli'den buraya kadar 3 tane ırmak var. Bu ırmaklar Karayolları haritasında var. HES ne yaptı? Devletin gücünü kullandılar. Biz yıllardır 'Bunlar sıkıntı olacak' diye söyledik. İşte son 13 Temmuz'da bu olay patladı. Benim annem, 93 yaşındaki kadın 12 saat rehin kaldı. 2,5 metre su yükseldi. Biz para, pul peşinde değiliz. Bizim geçidimizi nasıl vereceksiniz? Ben bunu soruyorum. Cumhurbaşkanımız bunu bilmiyor. Ankaradaki birileri bu HES'lerin paraları yiyor. Benim Rizemdeki garibanlar bu sıkıntıyı çekiyor." şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ