Uygulama noktalarında araç yoğunluğunun yaşanmasının yanında şehir merkezinde sokaklarda gelişi güzel insanların dolaşması Rize’nin kısıtlamadan muaf tutulduğu anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı tarafından 29 Nisan da açıklanan kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı ile birlikte esnaflar kısıtlamalara uğrarken şehir merkezinde sokaklarda insan yoğunluğu yaşanıyor. Kontrol noktalarında oluşan araç kuyruklarının yanı sıra şehir merkezinde ise insan yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor.

     Kapalı esnaf tepkili

Şehir merkezinde yaşanan insan yoğunluğuna tepki gösteren esnaflar” Bizler kapatıldık, ancak sokaklar insanlarla dolu, kontrol noktalarında araç kuyrukları oluşuyor, bu insanlar nerelerden izin almışlar, bizler ise evlerimize mahkum olduk, Cumhurbaşkanının verdiği karara saygı duyduk, ancak sokakların bu kadar dolu olmasına bir anlam veremedik. Kontrol noktaları ekiplerce denetleniyor, peki şehir merkezinde başı boş dolaşanlar, park ve çeşitli yerlerde oturanlar nereden izinli, sağlık için verilen bu karara herkes saygı duymalı” denildi.

Editör: HABER MERKEZİ