Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat çevrelerinde kuvvetli, Samsun'un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Güney Ege'de de fırtınamsı rüzgar öngörülüyor.

Öte yandan Doğu Karadeniz Bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü Pazartesi öğle saatlerinden itibaren yağışların yoğunlaşacağı ve Salı günü de bölgede etkisini göstereceği aktarıldı. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi;

Orta ve Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 09.08.2021 Pazartesi ve 10.08.2021 Salı günleri; Trabzon, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-70 kg/m2), Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların 10.08.2021 Salı akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: HABER MERKEZİ