Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi Çay TV’de katıldığı programda Çayeli ile ilgili merak edilen doğalgaz konusu ve ilçe siyasetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiftçi’nin açıklamalarında satırbaşları şu şekilde;

- "İlçenin siyasi parti temsilcisi oradan yer gösteriyor"

"İl Özel İdaresi tarafından 12 milyon liralık altyapı hasarı tespit edildi. Çayeli’nde bazen işler oluyor bizim haberimiz olmuyor. Çayeli’nde bir noktada 80 konutluk afat konutu yapılıyor. Ben bunu sokaktan öğrendim. Projeyi karayollarının üzerine koymuş. Siyasi büyüklerimi arıyorum haberleri yok. Sonra fotoğraflara bakıyorum ilçenin siyasi parti temsilcisi oradan yer gösteriyor. Kardeşim Cumhurbaşkanı dere yataklarına ev yapmayın diyor. Yaptığınız yer dere yatağı. Daha önceki yaptığınız TOKİ konutları rezalet. Yaptığınız TOKİ konutları TOKİ’yi de rezil etti. Parti temsilcisiyle işleri bitiriyorlar."

- "Çayeli’nde kendini mafya zanneden insanlarına kafa tutuyoruz."

"Ben on beş sene başkan olmak istediysem bir şeyler değişsin diye istedim. Biz Çayeli’nde kendini mafya zanneden insanlarına kafa tutuyoruz. O insanlara bu belediyeye girdiğinizde karınızı dul bırakmak istemiyorsanız, çocuklarınızı yetim bırakmak istemiyorsanız gelip bize musallat olmayın şeklinde tavır koyuyoruz. Güçlü insanlar bulundukları ilçeleri istedikleri gibi yaptıracaklar edecekler. Biz diyoruz ki burada bir belediye var."

- "Gelirsin başına başka şeyler gelir gidersin." 

"Zorbalıkla, kabalıkla, siyasi güçle bu işler sökmez gelirsin kovulur gidersin. Gelirsin başına başka şeyler gelir gidersin. Biz liyakatten yanayız. Buradan bir şey alıp zenginleşip başka şehirlerde gidip keyif sürelim değil."

"Bu şehrin milletvekilleri var ben belediye başkanıyım. Kamu yatırımları var. Doğalgaz gibi işleri takip etmesi gereken milletvekilleri. Ben bu işin paydaşıyım. Ama benimle yetmiyor."

- "Koca Rize’de 10 yerde doğalgaz çalışması var 3 tane ekip var."

"Müteahhidin para alması lazım müteahhit 3 tane ekiple çalışıyor. Koca Rize’de 10 yerde doğalgaz çalışması var 3 tane ekip var. Para alamayınca on ekip kuramıyor. Benim gibi açıkça bunu kimse söyleyemez. Darılacak olanda darılsın. Ben uğraşıyorum bir iki adımda siz atın arayın."

- "Siz olmasanız yaşamazdık nefes bile alamazdık."

"Ankara’ya gidiyorum bu şehrin milletvekilini görüyorum daha doğrusu birini görüyorum diğer iki tanesi bana hayırlı olsun bile demedi. İttifakının partisinin başkanına bir hayırlı olsun bile gelemiyorsun. Bu ne ego ya. Bizi ölümle tehdit eden adamın yanına gidip ziyaret edip fotoğrafını sosyal medyada paylaşıyorsun. Andon Seslidere suyuyla ilgili bir gelişme oldu orada ‘biz bunu çıkardık.’ Ya ne çıkarttın. ‘Bu biz olmasak çıkmazdı’ doğru siz olmasanız yaşamazdık nefes bile alamazdık."

- "Sorarsan hepsini takip ediyorlar."

"Doğalgazı, stadı, köprüyü ben mi takip edeceğim bunlar kamu yatırımları. Sorarsan hepsini takip ediyorlar. Ben niye görmüyorum. Takip ettikleri halde TOKİ geldi derenin içinde konut yapıyor kimse ona bir şey demiyor. Dışarıdan gazel okuyanlar. Çayeli’ni MHP kazandı diye cezalandırma mı yapılıyor."

- "Beni konuşturmasınlar çıkar konuşursam…"

"Beni konuşturmasınlar çıkar konuşursam… Hesabım yok, beni bir daha belediye başkan adayı kim yapacak, yapmayacak, seçecek, seçmeyecek böyle bir hesabım yok. Çayeli’ne yanlış yapana bunun hesabını sorarız. İttifakımız var bize sus dedikleri için susuyoruz. Konuşmaya başlarsak çok şey değişecek ona inanıyorum. Herkes işini yapsın."
 

Editör: HABER MERKEZİ