Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi Çay TV’de yayınlanan “Doğu’dan Batı’ya İftar Bereketi” adlı programın canlı yayın konuğu oldu. 

Başkan Çiftçi, Togay Muratoğlu’nun sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.

HEMŞEHRİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ
Koronavirüs pandemisi sürecinde alınan tedbir kararlarına uymadığı konusunda özeleştiri yapan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi vatandaşlardan özür diledi.

“Asıl amacımız vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek ve onlar için önlem almaktır. Bazı durumlarda yönetici olarak bu tedbirleri kısmen de olsa ihlal etmiş oldum. Bu konuda hemşehrilerimizden özür dileriz. Bazen her an her yerde bulunmamız gerekiyor. Bunlar telafi edilebilecek konular. Son 25 gün ilçemizde pozitif koronavirüs vakasına rastlanmadı. İnşallah İstanbul’dan çay için gelen vatandaşlarımızın da kontrolünü sağlayarak, başarılı süreci devam ettireceğiz.”

BİR YIL BANA 5 YIL GİBİ GELDİ
“Bir yıl bana beş yıl gibi geldi. Ben saat 7’de sokakta oluyorum, 8 de belediyede oluyorum. Normal bir belediye başkanı saat 10’da geliyor, 3’te gidiyor. Çayeli Belediyesi’nin personelle ilgili sıkıntısı vardı. Verimli olan personeller, verimli yerlerde çalışmıyordu. Bu külün üzerine üflemek gerekiyordu. Göreve geldiğimde binamızın başkanlık katında 8 personel vardı, şimdi 2 personel var. Bunun eksikliğini de çekmiyorum. Bir yıldır personel anlamında yoğun mesai harcadık.“

İKİNCİ KEZ ADAY OLMAYACAĞIM
“İkinci kez aday olmak için Çayeli Belediyesini yönetmiyorum. Bir defalığına Çayeli’ne hizmet edeceğim. Halkımıza tecrübelerimi, bilgimi bir defaya mahsus göstermek istiyorum.“

ATİLLA ESMEN RAHATSIZ OLDU
“Ben göreve geldiğimde 26 Milyon TL borç vardı. Geçtiğimiz gün "bir markete 2018 yılından kalma bir borç var" dedim diye benden önceki belediye başkanı rahatsız oldu. Market bize borcun var dedi ve sonrasında ben konuştum. Vatandaşa durumu anlatmak zorundayım. Belediyenin imkânlarının iyi olduğu dönemde bile borçlanılabiliyor.”

CUMHUR İTTİFAKI VARDI
Çayeli Belediyesi’nin borçlarını açıklamadığımız için, deşifre etmediğimiz için vatandaş bize soruyor. Ortada bir Cumhur İttifakı vardı. Bu bize artı kazandırmaz.

DOĞALGAZ’DA ARACI ROL OYNADIM
“Doğal gaz çalışmalarının tamamı bitmek üzere. Pandemi sürecinden dolayı firma çalışanlarını evlerine göndermiş. Sürecin hemen ardından sıkı bir çalışma tekrar başlayacak. Ortada artık hiçbir sorun yok. Cumhurbaşkanımıza ve kadrolarına teşekkür ediyoruz. Belediye başkanı olarak bu konuda kendime çok büyük bir pay çıkarmamın anlamı yok ama bu çalışmaların arkasını temizleyecek olan kişi benim. Firma alt yapısını yapınca çekip gidiyor. Geri kalan kaldırımı, asfaltı bize kalıyor. Bu süreçte BOTAŞ’ın işlemlerinde aracı bir rol oynadım, hükümetin önemli isimlerinden ricada bulundum.”

ABİMİN BELEDİYEYE GELMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR
"Zaman zaman benim abim Çayeli’ne gelip bana yardımcı oluyor. Kendisinin belediyecilik geçmişi var. İBB’de imar planlarında önemli roller almış  bir isim. Abimin belediyeye gelmesinden rahatsız olanlar var. Bilgiyi Çin’de de bulsam gidip almam lazım. AK Parti'li birisi de bana doğru bilgi verse, ondan da alırım. Abime bir rant sağlamış değilim. Gönüllü olarak kendisi bana yardım ediyor. Benim imarla ilgili yeterince bilgim yok. Daha önceki belediye başkanlarında şunu gördüm; ilahiyatçı adam gelmiştir, 3 ay sonra olmuş imar müdürü. Bu işi bilmesi gereken birisi varsa, benden önce seçilmiş belediye başkanlarının arasında en fazla ben bilirim. Buna rağmen bile ben bilmiyorum diyorum. Mahallelerimizin iç kısmında imar yok. Yenipazar ve Eskipazar’da daha çok yoğunlaşma olduğu için iki mahalle kelimesini oradan söyledim. İmarla ilgili zekatımızı versek o arkadaşların bilgisinden fazla olur. Ben yıllarca sokaktan bu işi takip ettim."

BİZDEN ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN NELERİN KONUŞULDUĞUNU BU ŞEHİR BİLİYOR
“Çayeli Belediyesinin gelmiş geçmiş belediye başkanları içerisinde işini en iyi takip eden başkanlardan bir tanesiyim. Yıllardır sokaktan takip ediyordum, şimdi belediyeden takip ediyorum. Hesap ve kitabın ne olduğunun farkındayım. Vatandaşa ait olan imkanların manevi bir sorumluluk olduğunun farkındayım. Ben 5 yıl sonra belediyeden ayrıldığımda, milletin parasını yemedi, yedirmedi denmesini isterim. Bizden önceki belediye başkanları için nelerin konuşulduğunu bu şehir biliyor. Beni haram yediğimle eleştirmiyorlar, rüşvet yediğimden eleştirmiyorlar. İftarda yemek yedik, bir toyluk yaptık ama haram yemedik. Bizden önceki belediye başkanının veya Türkiye’nin başka yerlerindeki belediye başkanlarının hangi naneyi yediklerini medya biliyor.”

-Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin bu açıklamasının ardından yayının gerçekleştiği Çayeli ilçesinde elektriklerde kesinti yaşandı.

ÇAYELİ’NDE ÜLKÜCÜ, MHP’Lİ KALDI DESELER O BENİM
“Partiliyim diye, partili her bir bireyin illegal talebini yerine getirmek mecburiyetinde değilim. Çayeli’nde bir ülkücü kaldı, bir MHP’li kaldı deseler o İsmail Çiftçi’dir. Genel merkezle belli periyotlarda görüşüyoruz. Çayeli’nin en iyi MHP’li bireyi olduğumu söyleyebilirim. Ben belediye başkanıyım. Partili, partisiz herkese hizmet etmek zorundayım.”

İKTİDARIN İLÇE BAŞKANI ÇIKSIN SÖYLESİN
“İki yıldır seçilmiş milletvekilleri var. Onlar bu ilçeye iki yıldır ne yaptı. Bana iktidarın ilçe başkanı çıksın söylesin. Ülkede bir kriz var. Ben bütün bunlara rağmen, kıt olan kaynakları en doğru şekilde kullanarak hizmet etmeye çalışıyorum. Hemşehrilerimiz gayretimizi görüyor.”

Editör: HABER MERKEZİ