Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Âlim, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Azerbaycan’dan çay ithal edilecek olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Âlim, 300 tonluk çay ithalatının ÇAYKUR’a çok fazla zarar vermeyeceğini belirterek “Sonuçta 300 ton çay. Bu 300 ton, depolarımızdaki çay ile mukayese edilemeyecek kadar az bir çay. 300 ton bizim için hiçbir şey değil. Bu 300 tonluk çay ithalatı bizim için büyük bir rakam değil” dedi.

STRATEJİ OLABİLİR

İki ülke arasında bir strateji olabileceğine dikkat çeken Âlim, “Bunun içeriğini de bilmiyoruz. Belki bir strateji meselesidir. Bu konuda bilgimiz yok. Belki bir 300 ton çay gelecek, 1000 ton gidecek. Bu konuda kimsenin bir şey bildiği yok. İki ülke arasında strateji olabilir. Bu iki ülke arasında bir ticarettir. İçeriği hakkında belki kimsenin bilgisi olmaması gerekiyor. Ben bu konuda fikir sahibi değilim. Bu bir hükümet stratejisidir” diye konuştu.

ALEYHİMİZE OLMAZ

Azerbaycan’dan 300 ton çay ithal edilecek olmasının ÇAYKUR’u etkilemeyeceğini kaydeden Âlim, “Bunun sonucunda belki farklı ticari anlaşmalar olabilir. Bizim ülkemizin ve kurumumuzun aleyhine olacak bir durum olduğunu zannetmiyorum” dedi. Öte yandan Âlim, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde çay kanunu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini sürekli olarak üniversite ile diyalog halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Hüseyin TERZİ/Özel Haber

Editör: HABER MERKEZİ