Çaykur un üreticiye uyguladığı kota dışında bakanlık tarafından Çaykur a uygulanan 650 bin tonluk kotanın dolmasına 45-50 bin ton kaldı.

 Yıllık yaş çay kotasının devlet tarafından Çaykur a uygulanan 650 bin tonluk yaş çay alımının tamamlanmasına 45-50 bin ton kaldı.

 Üretim ve tüketim dengesini sağlamak amacıyla devlet tarafından çaykur a uygulanan 650 bin ton yaş çay sınırına ramak kaldı.

Çaykur birinci sürgün döneminde 314.500 ton yaş çay yaprağı alarak yeni bir rekora imza atarken, ikinci sürgün döneminde bugüne kadar 290 bin ton yaş çay yaprağı alarak toplamda 604.500 ton yaş çay yaprağı alarak ilk iki sürgünde yeni bir rekora imza atmış oldu.

 Kotaya 45 bin ton kaldı

Bakanlık yıllık üretim ile tüketim dengesinin sağlanması amacıyla Çaykur a satabileceği kadar yaş çay alması tavsiyesi bulunarak yıllık tüketimin 110 ile 120 bin ton arasında kuru çay olduğunu hatırlatarak yılda üreticilerden 650 bin ton yaş çay yaprağı almasını istedi. Çaykur önceki yıl bu rakamı aşarak 782 bin ton yaş çay yaprağı alarak 132 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirerek bakanlığın verdiği rakamın üzerine çıkmıştı.

Çaykur 800 bin tona razı

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım önceki yıl kotayı aştıklarını belirterek “ Kurum olarak ekiplerimiz ile birlikte kuru çay satış seferberliği yaparak üreticimizin yanında yer aldık ve devletin koyduğu kotayı geçerek kuru çay satışını yükselttik. Şu ana kadar 605 bin ton dolayında yaş çay aldık ve kotamızın dolmasına 45 bin tonluk bir rakam kaldı. Üreticilerimizin 3 üncü sürgün döneminde kaliteye önem vermelerini bekliyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ