Covid-19 risk haritasına göre "çok yüksek riskli" iller arasında yer alan Rize'de İçişleri Bakanlığımızın  "Dinamik  Denetim  Süreci"  konulu genelgesi kapsamında başlatılan denetimler devam ediyor.

Bu gün gerçekleştirilen denetimlere kurum müdürleri ile birlikte katılan Vali Çeber, riskin aynı oranda devam ettiğini vurgulayarak, “ Koronavirüs salgını ile mücadelede Dinamik Denetim Modeli ile ilimiz genelinde daire müdürlerimizin de katılımıyla denetimlerimize devam ediyoruz.

Sağlık Bakanlığımızca yayınlanan Risk Haritasında hala Çok Yüksek Riskli iller kategorisinde yer almaktayız. İlk açıklanan verilerde Rize en yüksek vaka oranlarına sahip ilk beş il içerisinde yer alıyordu. Şuan daha gerilerde yer alıyoruz. Ama bunu vaka sayıları düştü şeklinde algılamak yanlış olur. Sıralamayı en çok değiştiren etmen diğer illerde yaşanan vaka artışları oldu. Bizim için en önemli kıstas Rize’nin risk haritasında ki konumudur.

Vaka sayılarımız genel olarak belli bir seyirde devam ediyor. Bu sayıları azaltmadan Risk Haritasın da konumumuzu değiştiremeyiz. Bunun sonucu olarakta Kontrollü Normalleşme sürecinde hedeflediğimiz noktalara ulaşamayız. “ şeklinde konuştu.

Açıklamaların son bölümünde Vali Çeber, tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlayarak sağlıklı ve güzel yarınlar temennisinde bulundu. 

Editör: HABER MERKEZİ