İlçede dün yaşanan su kesintisi hakkında konuşan Başkan Çiftçi, yaşanan sıkıntının Çayeli'nden kaynaklanmadığını ifade etti. Su kesintisinin, Gündoğdu'da bir hafta önce meydana gelen heyelan ile ilgili olduğunu söyleyeyn Çiftçi, "Bundan yaklaşık bir hafta önce Rize’nin Gündoğdu Mahallesi’nde yaşanan selde, Rize’den Çayeli’ne gelen isale hattında Bozukkale mevkiinde yüksekten bir kayanın boru hattının üzerine düşmesi sonucu hatta bir çatlak oluşmuştu. Suyun yüksek basınçlı olması çatlağı zamanla daha da büyüttü. Bu süre içerisinde hasar tespitlerini yürütmeye çalışan Rize Belediyesi dün itibari ile isale hattındaki hasarın onarılmasına girişti. Çelik boru hattının beton gömleğe alınmasından oluşan bu hatta operasyon yapacak arkadaşların tespiti evvela su kesintisine hiç gerek kalmadan bu arızayı onarabilecek şekildeydi. Ancak operasyona başladıklarında su kesintisinin oluşması gerektiğini dolayısıyla borulardaki hattın da boşalması gerektiğine karar verdiler. Ve Rize’den Çayeli'ne gelen Rize’nin Gündoğdu Mahallesini besleyen su hatlarını boşaltmaya başladılar" ifadelerini kullandı.


Su hatlarındaki arızalarda en büyük zaman kaybının borulardaki suyun tahliye işlemi olduğunu belirten Çiftçi, "Andon su hattında yaşanan sıkıntıların vatandaşlar tarafından görüldüğünü ve vatandaşların 'Yeter başka bir su kaynağı bulalım' dediğini bildiklerini ifade etti. Belediye başkanlığına geldiği günden itibaren bununla ilgili çalışmalar yaptığını ve sonuca yaklaştığını aktaran Çiftçi, Seslidere suyunu en yakın zamanda Çayeli ile kavuşturarak mağduriyetlerin giderileceğini ifade etti.

Çiftçi sözlerine şöyle devam etti:
"Bugün İl Bank'ın yetkilileri Çayeli'ne gelecekler. Seslidere mevkisinde su alma ve arıtma tesisinin yapılacağı yer konusunda aramızda bir kısım ihtilaflar var. Onları düzeltmeye çalışacağız. Biz daha suyun kaynağına yakın bir alandan suyu alarak, yağmurlu havalarda dahi hiç bulanmadan suyu şehir merkezine getirilmesini istiyoruz"

Editör: HABER MERKEZİ