Çaykur’da Trabzon’un adı yok..!

Ak Parti’nin 22 ve 23 dönem Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’tır.

Göktaş bu dönemlerde TBMM’si idari amirliği de yaptı.

Karadeniz Ekonomik İş Birliğinin de üyesi oldu. Başkan yardımcılığı da yaptı.

KEİB’nin bir toplantısının da Trabzon’da yapılmasına ön ayak oldu.

Kemalettin Göktaş, ayrıca partinin milletvekilleri arasında yapılan görev dağılımında Çay-Kur’dan da sorumlu milletvekiliydi.

O’nun iki dönem milletvekilliğinde Çaykur’da yazılı olmayan bir kurala göre 4  Genel Müdür yardımcılarından birinin Trabzonlu üreticileri temsilen kurum içindeki Trabzonlu birinin olması ile ilgili kararlı duruşu, hep hayata geçti.

Kemalettin Göktaş, Trabzon’un bu hakkını hiç gasp ettirmedi. Olayı yakın takibe aldı. Lobisini kullandı. Şehrin haklı talebini haklı bir şekilde ilgili yerlere iletti..

Kimse de Göktaş’a deyim yerindeyse çalım atmadı.

Göktaş’ın vekilliği bitti, Çaykur’da Trabzon çilesi başladı.

İmdat Sütlüoğlu, kurumu yazılmayan bu geleneğine neşteri attı, Trabzonlu kimseyi yardımcısı olarak atamadı.

Dönemin Trabzonlu siyasi dinamikler ise sıkıntı yok diyerek olayı görmemezlikten geldi. Ya da halk deyimi ile lobileri yetmedi.

Son olarak daha yeni, yine kuruma iki genel müdür yardımcısı atandı. Arasında Trabzonlu yok.

Niye..?

Duydum şaşırdım.

Çünkü, Trabzon’un siyasi dinamikleri kendi başına buyruk lobi yaptı..

Çaykur’dan sorumlu vekilin olaydan haberi olmadı. 

İki büyük ilçenin Belediye Başkanı bir büyük ilçenin fabrika müdürünün, genel müdür yardımcısı olması için genel müdüre çıktı. O genel müdür, ama bir başka ilçeniz de bizim ilçeden olsun diyor ne olacak dedi.. İki belediye başkanı makamdan eli boş çıktı.

Trabzon’un siyasi dinamikleri Çay-Kur konusunda bir ortak tavır takınamadı. Sonunda birbirinin ayaklarına çelme taktı.Ne belediye başkanlarının dediği oldu.. Ne de öteki büyük ilçenin..

Oysa, Kemalettin Göktaş gibi kurumdan sorumlu bir vekil olaya el atsa o vekil ağırlığını koysa, bütün dinamikleri canlı diri tutsa ortak akılla genel müdüre çıksa, Trabzon hakkı olan kontenjanı kaybetmeyecekti.

Çaykur’da bunun için Trabzon’un adı yok.

61saat.com

Editör: HABER MERKEZİ