Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki yaş çay fabrikalarında istihdam edilmek üzere çay eksperliği veya çay tarımı ve işletme teknolojisi bölümü mezunu KPSS 60 puan şartı aranan 200 çay eksperi ve 300 beden işçisi (tahmil tahliye) olmak üzere 500 mevsimlik işçi alımı yapılacak. İşçi alımlarına ait başvurular 22-26 Mart tarihleri arasında ALO 170 ve İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yapıldı.

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalar bünyesinde istihdam edilecek 200 adet çay eksperi alımı için başvurular Rize’deki Cumhuriyet Çay Fabrikası üzerinden alınırken başvuruları kabul edilen çay eksperleri adayları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlemler tesis edilerek Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki ihtiyaçlı fabrikalara işe girmeye hak kazananların dağıtımı yapılacak.

200 adet çay eksperi alımı için 143 kişi başvuruda bulunurken, açık kalan 57 çay eksperi alımı için KPSS şartı kaldırılarak çay eksperliği veya çay tarımı ve işletme teknolojisi bölümü mezunları için yeniden ilana çıkılacak.

4 ilde alınacak 300 beden işçisinden Rize’deki yaş çay fabrikalarında istihdam edilecek 210 beden işçisi için 22 bin 956 kişi başvuruda bulundu. Türkiye geneli yapılan çay eksperi alımıyla birlikte bu sayı 23 bin 99’a ulaştı. Trabzon, Artvin ve Giresun beden işçilerinin başvurularıyla birlikte toplam sayının 30 bin dolayında olduğu tahmin ediliyor.

Editör: HABER MERKEZİ