Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki çay fabrikalarındaki eksper ihtiyacını karşılamak amacıyla alımını gerçekleştireceği 200 çay eksperi kadrosundan boş kalan 79 kontenjan için bugün İŞKUR’un internet sitesi http://www.iskur.gov.tr ‘den ilana çıktı. Başvurular 28 Mayıs Cuma gecesi 24.00’a kadar İŞKUR’un internet sayfası üzerinden alınacak. Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu herkesin başvuruda bulunabileceği alımlarda KPSS şartı bulunmuyor.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, “Teşekkülümüz hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun İllerinde işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikalarımız için Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümü mezunu 200 geçici çay eksperi alımı için ilana çıkılmıştı. Başvurular sonucunda 79 kişilik kontenjan açıkta kalmış olup İŞKUR üzerinden ek talep oluşturulmuştur.

İş başvurusunda bulunacak geçici çay eksperi adaylarının; MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümü mezunu olmaları gerekmekte olup KPSS şartı aranmayacaktır.

İşe girmek isteyen işçi adayları 24.05.2021 – 28.05.2021 tarihleri arası 5 işgününde İş Kurumu İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla veya Çalışma ve İş Kurumunun http://www.iskur.gov.tr resmi internet sitesinden müracaat edebileceklerdir.

Teşekkülümüze bağlı Cumhuriyet Çay Fabrikası için ilana çıkılacak olup akabinde başvuruları kabul edilen çay eksperi adayları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlemler tesis edilerek Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun İllerindeki ihtiyaçlı fabrikalarımıza işe girmeye hak kazananların dağıtımı yapılacaktır.

Teşekkülümüzün Kamu Kuruluşu olması nedeniyle işe alacağı işçileri İş Kurumu İl Müdürlüklerinden almasında yasal zorunluluk bulunduğundan gerek Genel Müdürlüğümüze ve gerekse Fabrikalarımıza verilen iş başvuru dilekçeleri geçerli değildir.” ifadelerine yer verildi.

Editör: HABER MERKEZİ