AK Parti Rize milletvekili Muhammed Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerden 2020 yılı içerisinde 590 kişinin emekli olmalarından dolayı önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığını belirtti.

Kapasite artırımı ile birlikte ÇAYKUR'da iş gücünün arttığına işaret eden Avcı, "Yapımı tamamlanan yaş çay fabrikası ve bazı fabrikalardaki imalat makine sayısı artışından dolayı yaş çay işleme kapasitesi arttı. Böylece mevcut iş gücü ihtiyacında da artış gösterdi. Bu anlamda ilgili bakanlık ile gerekli görüşmeleri tamamladık. Personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla ÇAYKUR'a 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar 600 mevsimlik işçi almayı planladık." dedi.

Avcı, İŞKUR aracılığıyla işe alımların yapılacağına dikkat çekerek, "ÇAYKUR gerekli çalışmaları yürütüyor. Zaman ve müracaat konusunda gerekli şartları açıklayacak. Alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. Kura süreci 2021 mayıs ayına kadar tamamlanacak ve işçi kardeşlerimiz yaş çay sezonunda iş başı yapmış olacak. Daha önce olduğu gibi hiçbir haksızlığa mahal vermeden işçi alımları noter huzurunda kura ile belirlenecek. Bölgeye ve çay sektörüne hayırlı olsun." diye konuştu.

Avcı, bölge ekonomisinin lokomotifi olan ÇAYKUR'dan her yıl belli sayıda başta emeklilik olmak üzere çeşitli nedenlerle ayrılmalar olduğuna değinerek, "Gelecek yıllarda her yıl emekli olan işçi kadar yeni işçi alma hedefimiz var. Böylece ÇAYKUR her yıl yeni istihdam sağlayacak. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çay ve ÇAYKUR bölgenin ekonomik dinamiği olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Öte yandan işçi alımları kapsamında engelli ve eski hükümlü mevsimlik işçi alımına da gidileceği ve bu kadrolara Aralık ayı içerisinde alımların yapılacağı öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ