Rize’nin İyidere ilçesinde yapılması planlanan 55 bin metrekarelik yeni dolgu alanı projesi için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından proje ihalesi çalışmaları başlatıldı.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’nin girişimleri sonucunda, ilçenin sahil kısmında bulunan 55 bin metrekarelik alanın dolgusu için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı çalışma başlattı.

Yeni dolgu alanının tamamlanması ile elde edilecek alanda, İyidere Belediyesi tarafından sosyal tesisler ve kamusal alanlar inşa edilmesi planlanıyor.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete projenin müjdesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Başkan Mete yaptığı açıklamada dolgu alanının 2021 yılı sonunda projelendirme çalışması ve ihalesinin tamamlanacağını belirtti.

Mete, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yeni belediye binamızın önünde bulunan sahil şeridinde toplam 55 bin metrekarelik yeni dolgu alanı çalışmalarımız Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından proje ihalesi yapılmış olup, proje çalışmaları başlamıştır. İnşallah 2021 yılı sonu itibari ile proje çalışması bitirip inşaat ihalesini de yaptırmış olacağız.”

- Çayeli'nin yıllanan projesi; Dolgu

Bilindiği gibi bu projenin aynısı Çayeli ilçesinde de gündeme gelmiş ve dönemin belediye başkanı Rıza Çakır önderliğinde, Çayeli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan dolgu imar planı, 4 Eylül 2012 tarihinde belediye meclisinde kabul edilerek, 19 Haziran 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

23 Aralık 2013 – 22 Ocak 2014 tarihleri arasında Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde ilan edilen 240 dönümlük imar planının dönemin belediye yetkilileri tarafından özel ilgi gösterilerek onaydan geçirilmesi, o dönemde Çayelili vatandaşları sevindirmişti. 

Çayeli ilçesinde bulunan Büyükdere ile Aşıklar deresi arasındaki alanın onaylanan imar planı sonrasında bu alana yapılacak olan dolgu konusunda uzun yıllar girişimde bulunulmamıştı.


13 Şubat 2019 tarihinde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Çayeli Belediye Başkan adayı olan Mustafa Baltacı'ya destek için Çayeli ilçesine gelmişti.

Aday Baltacı’nın uzun uğraşları sonucunda Çayeli Kaymakamlığı’nın sahil kısmını gören balkonundan söz konusu bölgenin incelemesi yapılmış, imar planı onaylanmış ve dolgu planı AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer almıştı.

2019 yerel seçimleri için hazırlanan proje 3 etaptan oluşuyordu ve ilk etabında Büyükdere ile Çayeli limanı arasında galericiler sitesi yapılması hedefleniyordu.

AK Parti’nin Çayeli’nde yerel seçimi kaybetmesinin ardından bir nebze olsun filizlenen proje için henüz yeni bir girişimde bulunulmadı.

Hatırlanacağı üzere, MHP'den belediye başkanı adayı olan İsmail Hakkı Çiftçi, katıldığı tüm programlarda Ak Parti'nin tüm projelerini, özellikle bu dolgu projesini kendisinin gerçekleştireceğine dair üstüne basa basa söz vermişti.

Editör: HABER MERKEZİ