Çayeli’nde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından son günlerde elektrik zamlarına tepki amacıyla ‘elektrik zamlarına hayır’ eylemi düzenlendi.

DİSK Rize il temsilcisi Ramazan Sarıoğlu, “insanlar geçinmekte zorluk çekmektedir. Bu zor şartlarda elektriğe yapılan zamları vatandaşları zor duruma koymaktadır. Devlet burada haklının yanında olmalıdır” dedi.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Sarı, “Hz. Peygamberimiz  buyurur ki; ‘Mümin O’dur ki kendisi için arz ettiği bir şey başkaları için de arz eden kendisi için istemediği bir şey başkaları için arz etmez, istemez’. Savunmak insanlığı yaşanmaz hale getirir. Allah zalimleri kurtuluşa eriştirmez. Aziz Çayelililer zalimlere meyletmeyin,  protestonuzu birlikte yapın, tepkimizi hep beraber ortaya koyalım. Gelecek bizimdir. Zafer yakındır. Zalimlerin yıkılışı yakın olur” şeklinde konuştu.

Daha sonra CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada “ ‘elektrik zamlarına hayır’ basın açıklaması yapak için burada toplandık. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapılmasını eleştiren CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yıl boyunca uygulanan zam oranı yüzde 22 olmuştur. Bu yıl çay üreticisine verilen zam oranı yüzde 18 olduğuna göre vatandaşın yüzde 4 kaybı var. Vatandaşların aldıkları maaşların çoğunluğunu Elektrik ve doğalgaz faturası oluşturuyor” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “son zamanlarda yapılan zamların vatandaşların alım gücünü etkilediğini belirterek susmayacağımızı daha öncede açıklamıştık. Yine söylüyoruz susmayacağız. Eylemlerimize devam edeceğiz.  Pandemi sürecinde elektriğe yapılan haksız zamma karşı çıkıyoruz” dedi.

Eylem atılan sloganlarla son buldu.


 

Editör: HABER MERKEZİ