İmamoğlu Mesut Yılmaz için “Devlet adamı” derken, Güngör Çeremen için ise “Allah herkese öyle bir yol arkadaşı versin” dedi.

Çayeli’ne gelince akla gelen iki isimi anmadan geçemeyeceğim diyen İmamoğlu, "Çok günlerim geçti burada. Çocuk yaşta belki de hayat deneyiminin en tatlı anılarını buralarda yaşadım. Bu bakımdan benim için bu topraklar çok çok değerli. Çayeli denince aklımıza gelen Mesut Yılmaz’ı rahmetle anmak isterim. Ülkemizin başbakanıydı, kendisi Rize milletvekiliyken babam aynı partinin Trabzon’da merkez ilçe başkanıydı. Dolayısıyla çocuklukta yine kendisini tanımış, siyasi sürecimde dönem dönem rehberliğini bizimle paylaşmış bir devlet adamımızdı. Devlet insanı ne kadar kıymetli bir söz...

Devlet insanı olabilmek, herkesin oy vermese de takdirini elde edebilmek çok kıymetli. Umarım bizler de toplum tarafından devlet insanı, devlet adamı olarak anılırız. Umarım onlara layık oluruz, hep birlikte layık oluruz.

Benim Çayeli denince bir yol arkadaşım var ki arı gibiydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Güngör Çerman… Beylikdüzü’nde benim çok kıymetli bir ağabeyimdi. Dosttan öte, ağabeyden öte yol arkadaşıydı. Çok erken göçtü, Allah rahmet eylesin. Ama onun o kalbi, heyecanı, coşkusu ve enerjisi hep benimle. Beraber çok sokakları arşınladık. Allah herkese öyle yol arkadaşı versin. Başbakanımız Mesut Yılmaz a rahmet dilediğimiz gibi ona da rahmet diliyoruz" dedi.


 

Editör: HABER MERKEZİ