Andon Su Birliği tarafından ana şebekenin genel bakımı için planlanan su kesintisi 24 saat sürdü. Andon'un kesintisini fırsat bilen Çayeli Belediyesi, ilçedeki bazı boruları yenileriyle değiştirmeye karar verdi. Çayeli Belediyesi'nin 24 saat sürmesi planladığı su kesintisi bu saat itibariyle 48 saati geçti.

Andon Su Birliği tarafından ana şebekenin genel bakımı için planlanan su kesintisi 24 saat sürdü. Bu süreçte bazı ilçeler de kendi çaplarında su çalışmaları yaptı.

Andon'un kesintisini fırsat bilen Çayeli Belediyesi, ilçedeki bazı boruları yenileriyle değiştirmeye karar verdi. Çayeli Belediyesi'nin 24 saat sürmesi planladığı su kesintisi bu saat itibariyle 48 saati geçti.

22.00'da çalışmalar bitmişti

Andon Su Birliği tarafından yapılan ana hat bakım çalışmları dün akşam 22.00 saatlerinde tamamlanmış, ana şebekeye su verilmişti. Çayeli Belediyesi yaptığı açıklmada Çayeli özelindeki çalışmalarında 22.00'da bittiğini duyurmuştu.

Çayeli teknik arızadan dolayı susuz kaldı

Çayeli Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada boru değişme çalışmalarının dün gece tamamlandığı ve Andon'dan gelen suyun hatta verildiğini ancak sabaha karşı teknik bir arıza dolayısıyla suyun tekrar kesildiğini ve çalışmalara yeniden başlandığını duyurdu.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yaklaşık 30 saate yakın su kesintisi var. Şehir içi borularımızı değiştirmeyle su kesintisi başlamıştı. Diğer ilçeler de bir kısım bakımlarını yapması için Andon aynı günü tercih etmişti. Çayeli Belediyesi, Andon'daki çalışmalarla aynı saatte çalışmalarını tamamlamıştı."

Alt katlarda sabaha namazı kılındı

"22.00'da çalışmalarımızı tamamlamıştık. Yapmış olduğumuz işin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek istedik. 01.00 gibi su ilçemize gelmeye başladı. Yüksekliği düşük olan evlerde bir çok hemşehrimiz sabah namazına kalktığında musluklarından su aktığını gördü."

Yaptığımız çalışmada teknik hata oluştu

"Burada yapmış olduğumuz çalışmalarda bir teknik hata olmuştu. Suyun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ekip arkadaşlarımız burada geceden bu yana çalışıyorlar, nöbet tutuyorlar. Oluşan hata üzerinde çalışıyoruz. Aynı noktadan hata vermezse suyu vatandaşlarımıza ulaştıracağız."

Cuma namazında su yoktu

Çayelili vatandaşlar Cuma namazı için abdest almakta zorlandı. İlçede dağ suyu olarak bilinen çeşmelerde uzun kuyruklar oluştu.

Açıklamalar birbirini tutmuyor

Gece saatlerinde bitirilen çalışmanın ardından teknik arıza dolayısıyla tekrar başlayan arızaya müdahale yapıldı. Çayeli Belediyesi tarafından bu sabah 09.09’da yapılan açıklamada “Ana hattımızda sabaha karşı tekrar oluşan teknik arızaya ekiplerimiz tarafından an itibariyle müdahale edilmiş, su hatta verilmiştir.” ifadeleri kullanılırken, saat 12.39’da yapılan açıklamada “İçmesuyu hattımızdaki arıza devam etmektedir. Ekiplerimiz arızanın onarımı için aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor.” denildi.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, ülkenin içerisinde bulunduğu zor şartlarda mücadele ettiklerini ifade etti.

Çiftçi açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Elimizden geldiği kadar uğraştık ama maalesef bu sürecin üzüntüsü içerisindeyiz. Burada önemli olan iyi niyet ve gayretli çalışmaktır. Sizlere elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar da zor. Bizler bu zorluklarla mücadele etmek istiyoruz.”

Geçmiş yıllarda 4 günlük kesintiler olmuştu

“Andon Su Birliği, bir kısım bakımdan dolayı suyu kesti ve bizde onlarla beraber suyumuzu kestik. Eskipazar mahallesindeki depomuza giden borular çok eski borulardı ve depo bakım ve onarım görmemişti. Andon’dan aldığımız suyun yüzde 63’ünü kayıp ve kaçak olarak biliyoruz. Önümüzde yapılacak çok şey var. Şu anda elimizde Andon suyu var. Geçmiş yıllarda da 4 günlük kesintiler bile vardı. Artık Andon’dan bıkmıştık ve Seslidere Suyu’nu tespit etmiştiler. Biz de geçen gün söyledik bu konuda bir noktaya geldik.”

Deneme yaptık, şehir şebekemiz çökmeye başladı

“Yapmış olduğumuz işlemden bir sonuç alamadık. Suyu depolara değil de direk şehir şebekesine bağlık. Maalesef şebekemiz Andon’dan gelen suyun basıncına uyum sağlayamadı. Gece suyu verdik ancak sabah saatlerinde yeniden bir deneme yaptık ve basınç çok yüksek olduğu için şehirde şebekemiz yavaş yavaş çökmeye başladı. Basınç kırıcımız tazikli suya dayanamadı ve biz tekrardan suyu depolara bağlamayla ilgili süreç başlattık.“

Vatandaşlarımız sabırla yaklaşmıyor

“Biz hizmet adamıyız. Eksiklerimizle ilgili eleştiri yapmak isteyenler olacak. Yapılanları yanlış yorumlama gibi eleştiriler olacak. Haddi aşmamak kaydıyla bunları saygıyla karşılıyoruz. Hemşehirlerimiz çok sabırla yaklaşmıyorlar. Biz bir aile büyüğüne ilaç takdim etmek gibi zaman zaman bu acı ilaçları uygulamamız gerekiyor. “

Dışarıdan yardım alıyoruz

Rize Belediyesi ekipleri bize yardım ediyor. Dışarıdan profesyonel destek alıyoruz. İlçemizde bu işle ilgilenenler sağ olsun yardımımıza koştular. Çayeli hepimizin ilçesi var olan sorunları hep birlikte çözeceğiz.

Öngöremediğimiz işlemler oldu

“Gecikmeden dolayı hepinizden özür diliyorum. Öncede öngöremediğimiz işlemler olabilir. Yeni pozisyona kendimizi ayarladık ve çözüm üretiyoruz. Suyun gelmesi 4 saat, boşaltılması 4 saat sürüyor. Çözüm üretmeyle ilgili çözüme yaklaşmış durumdayız.”

Çiftçi, ÇAYHABER’in yalan haber yaptığını iddia etti. Çay Haber Gazetesi muhabirleri söz konusu konuyla ilgili bilgilerin tamamını Çayeli Belediyesi kaynaklı yetkili mercilerden ve yapılan resmi açıklamalardan topladı.

Öte yandan Çayeli’nde vatandaşlar 48 saattir susuz…

Bu haber sıcak gelişmeler doğrultusunda güncellenmektedir. Gelişmeler oldukça detaylar eklenecek.

Editör: HABER MERKEZİ