Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Limanköy mahallesinde 19 Eylül 2020 tarihinde meydana gelene heyelan sonucunda bir çok haneye ulaşım sağlanan araç yolunda çökme oluştu.

Meydana gelen heyelan sonucunda araç yolu ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 3 aylık ulaşıma kapalı olan yolun revize edilmesi için bir girişimde bulunulmadı.

Çayeli Belediye sınırları içerisinde bulunan söz konusu yol, ayrıca ilçeye gelen Andon Suyu borularının da güzergâhında bulunuyor.

Yolun ulaşım sağladığı bölgede yaşlı ve hasta vatandaşların olduğunu ve acil bir durumda söz konusu vatandaşların zor durumda kaldığını belirten mahalle sakini Güner Zeynel, ÇAYHABER muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Evimize yürüyerek ulaşım sağlıyoruz. Ekmeğimiz kapımıza geliyordu, araçlarımız ile ulaşım sağlayabiliyorduk. 3 aydır yol bu şekilde. Bir an önce bu yolun yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde hastalarımız ve yaşlılarımız var. Bu yolun 3 aydır bu şekilde kalması ne kadar doğru? Burası köy değil, mahalle. Çayeli’nin en uzak mahallesi diye mi önemsenmiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Belediye ekipleri geliyor, bakıyor ve geri dönüyor.”

Öte yandan, Çayeli Belediyesi tarafından yolun onarımı için bir tarih verilemedi.

Editör: HABER MERKEZİ