Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Rize Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atandı.

Kaymakam Öztürk, Cumhurbaşkanlığının 01.09.2018 ve 2018/157 Sayılı Kararnamesi ile Çayeli Kaymakamlığına atanmıştı.

Kaymakam Öztürk'ün beklenmedik ataması ilçedeki vatandaşlara şok etkisi yaratı.

Öztürk’ten boşalan göreve Mardin-Savur ilçe kaymakamı Bayram Türker atanacağı öğrenildi. 

Öte yandan Mehmet Öztürk, geçtiğimiz gün YouTube’de yayınlanan Gündem Çayeli programında yaptığı açıklamada, “Çayeli’nde görevde kalan en uzun kaymakam olmayı planlıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

- Çayeli'nde görev süresi sıkıntısı

Son yıllarda Çayeli'nde görev yapan kaymakamların görev sürelerinin dolmamasına rağmen görevlerinde değişiklilikler olduğu biliniyor.

Mevzuata göre Çayeli ilçesi 3. sınıf kategorisinde yer almaktadır ve 3. sınıf bölgelerde kaymakamların görev yaprıkları ilçelerde en az 5 yıl kalmaları gerekmektedir.

Bir önceki dönem Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik'te görevinin 2. yılında Çayeli'nden uzaklaştırılarak, Denizli-Seferihisar Kaymakamlığı'na ataması yapılmıştı.

Şenlik'in görev değişikliğinde ilçe siyasetinin rol aldığı öğrenilmişti. 

- Yeni Kaymakam Bayram Türker kimdir?

13 Ekim 1986 tarihinde Denizli’nin Sarayköy ilçesinde doğdu. 

İlkokulu Denizli’de orta ve lise eğitimini de Aydın’da tamamladı. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden üçüncülük ile mezun oldu. 

2009 yılında girdiği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2010 yılında Mülki İdare Amirliği görevine başladı. 

Adaylık eğitimi kapsamında 1yıl süre ile İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 

Sırasıyla Burdur-Tefenni, Denizli-Bozkurt, Kırklareli-Demirköy ilçelerinde Kaymakam Vekilliği Konya-Hüyük, Kilis-Polateli ve Mardin-Savur ilçelerinde kaymakamlık görevini ifa etti. 

Editör: HABER MERKEZİ