ÇAYKUR tarafından 2020 yılı yaş çay kampanyası 19Mayıs günü başladı.

Dün itibariyle çay bahçelerine giren üreticiler, ramazan ayını hiç sayarak çaylarını topladı.

Rize'nin Çayeli ilçesinde Kaymakam Mehmet Öztürk, ilçeye bağlı Limanköy mahallesinde çay bahçesine girerek çay topladı.

Kaymakam Öztürk'e Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu ve AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan eşlik etti.

Öztürk ÇAYHABER muhabirine yaptığı açıklamada koronavirüse karşı alınan önlemlere uyulduğu taktirde çay sezonunun sorunsuz bir şekilde geçeceğinin altını çizdi.

Kaymakam Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2020 yılı yaş çay kampanyası başladı. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Gerekli tedbirlerimizi alarak çay bahçesine girdik. İl dışından gelen vatandaşlarımız var. Kendilerinden isteğimiz tedbiri elden bırakmamalarıdır. Olabildiğince sosyal mesafeye ve karantina kurallarına uymaları gerekiyor. Üreticilerimiz evlerinden çay bahçelerine gitsin ve çayını sattıktan sonra tekrar evlerine dönsünler. Koronavirüsü inşallah hep birlikte kurallara uyarak atlatacağız. Çayeli'nde 3 haftadır yeni bir vaka yok. Bu tabloyu sürdürmek istiyoruz. İnşallah il dışından gelecek olanlar da kurallara uyarsa hem çay sezonunu hem de virüsü kolaylıkla atlatacağız.  Herkese bereketli bir sezon temenni ediyorum."

Editör: HABER MERKEZİ