Çayeli Belediyesi’nde 12 personelin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, özel kalem personelinin dahi virüse yakalandığını ve belediyeye bağlı personellerin içerisinde 12 pozitif vaka olduğunu ifade etti.

Başkan Çiftçi, pozitif çıkan personellerle temasta bulunan diğer personellerin de karantinaya alınmasından dolayı belediyenin bazı durumlarda iş göremez duruma geldiğini ve bir kısım hizmetleri dışarıdan almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Pandemi sürecinin ikinci dalgasından belediye olarak etkilendiklerini ifade eden Başkan Çiftçi, ÇAYHABER’e yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi sürecinin birinci dalgasında belediye çalışanları olarak etkilenmiş değildik. İkinci dalgada belediyede hem iş yükümüz arttı, hem de çalışanlarımız bu etkinin altında kaldı. Şu anda 10’un üzerinde çalışanımız bu hastalığa yakalandı ve evlerinde bulunuyorlar. Pozitif olanlara temas eden çalışma arkadaşları da aynı şekilde karantinada bulunuyor. Siz kendinizi ne karar korursanız koruyun, belediyede ne kadar önlem alırsanız alın ama bir şekilde bu hastalık gelip size bulaşıyor. Hastalık kamu kurumlarına girince bizi de iş göremez hale getiriyor. Bir kısım arkadaşlarımız maalesef mesailerine gelemiyorlar. Bazılarının yerini dolduracak yedek arkadaşlar var. Belediyecilik hizmeti aksayacak bir hizmet değil. Temizlik ve fen işleri gibi durumlar beklemeye gelmez. Bu hizmetleri ya dışarıdan satın alma ile ya da içerideki personelimizin yerini değiştirerek yürütmemiz gerekiyor.”
 

Editör: HABER MERKEZİ