Sürekli sosyal medyada gündem olan MHP’li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, bu sefer de makam aracı olarak nitelendirdiği yeni çöp arabasıyla çok konuşulacak.

Çayeli Belediyesi, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesi altında makine parkına 619 Bin TL değerinde yeni bir çöp arabası kazandırdı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na park edilen araç, vatandaşlara sergilendi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, yapmış olduğu açıklamada yaptıkları hizmetlerin en önemlisinin temizlik hizmetleri olduğunun altını çizdi. 

Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ”Çayeli Belediyesi olarak birçok alanda hizmet yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan en önemlisi temizlik hizmetleridir. 1 yıllık sürede belediyemizin 3 adet çöp arabası, 1 adet süpürücü araç ve eskimiş çöp kutularının olduğunu fark ettik. Elimizden geldiği şekilde bütçemizi ayarlayarak 210 adet konteyner temin ettik. Söz konusu konteynerlerin 30 adetini kardeş belediyemiz Ümraniye’den hibe aldık. Bunun haricinde 60 adet krom çöp kutuları aldık, bunları da parklarımıza yerleştireceğiz.”

“4 araca ayda 50 Bin TL veriyorduk”
“Çöp hizmetlerimizi İzmirli bir firma yapıyordu. 4 araca ayda 50 bin TL’ye yakın bir rakam veriyorduk. Artık kendi araçlarımızı temin etmeye başlıyoruz. Söz konusu bu araç tamamı ile belediyemizin bütçesiyle yapmış olduğumuz bir alım. Bugün ki değeri 619 bin TL’dir. Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Belediyemize hibe edilen 350.000 TL’lik bütçe ile üzerine 32.000 TL ekleyerek bugün ki maliyeti 420.000 TL olan bir adet daha aracımız gelecek. 3. araç olarak da Erzurum’un Köprüköyü Belediyesi’nde tanıdığımız insanlar 3 yıllığına bir araç bize tahsis ettiler. Biz bu araçları Çayeli’nde çöp toplama hizmetine sunacağız.”

Öte yandan söz konusu aracın fotoğrafları, Çayeli Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında “Millete hizmet yolunda aldığımız makam aracı ilçemize hayırlı uğurlu olsun” başlıklı bildiri ile paylaşıldı.


Çayeli Belediyesi'ne çok konuşulacak yeni makam arabası VİDEO

Editör: HABER MERKEZİ