Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, geçmiş dönem Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’in şoförlüğünü yapan Hasan Esmen’i işten çıkarttı.

Çayeli Belediyesi Şantiyesinde doğalgaz, su ve klima alanında tekniker olarak çalışan Hasan Esmen’e, yeni yılda sözleşmesinin yenilenmeyeceği tebliğ edildi.

İddiaya göre Belediye Başkanı Çiftçi, Hasan Esmen ile yaptığı görüşmede kendisine artık ihtiyaç duymadıklarını belirtti ancak belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede devam eden doğalgaz çalışmalarının öne sürerek Hasan Esmen’e ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Başkan Çiftçi, Fen İşleri Müdürlüğü’nden onaylı ihtiyaç yoktur yazını alamayınca bu kez özel kalem yetkisini kullanarak Esmen’in görevine son verdi.

Olayın Çayeli gündemine düşmesinin ardından Hasan Esmen, Çay Haber’e konuştu.

Esmen’in aktardığı satır başları şu şekilde:

“Belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Kolcu beni yanına çağırdı ve sözleşmemle ilgili bir sıkıntı olduğunu söyledi. Nasıl bir sıkıntı olduğunu sorduğumda bana; “başkan sözleşmeni imzalamayacak” şeklinde cevap verdi. Nedenini sorduğumda ise “başkanla görüşürsün” cevabını aldım. Olayın sıcaklığı ile direk başkana gitmedim, sakinleşmeyi bekledim. O arada konu ilçede yayılmaya başladı. Hafta sonu makamına gitmek için başkanı defalarca aradım ancak telefonuma cevap vermedi. Pazartesi günü habersiz direk yanına gittim ve konuyu kendisine arz ettim.”

“Belediyede sana ihtiyacımız yok”
“Bana sözleşmemi imzalamayacağını söyledi. Nedenini sorduğumda ise “belediyede sana ihtiyacımız yok” cevabını aldım. Başkana, “bu kadar mı yani” karşılığını verdim. "Şu anda mecliste sözleşmelilerin mağdur oluşu ve kadroya geçişi konusu konuşuluyor, belki de yeni yılda böyle bir karar çıkacak ve ömür boyu benim hakkımı yiyeceksiniz" dedim ve bana “O Allah ile benim aramdaki konu” cevabını verdi.”

“Senin başkanın da bir işçiyi deşarja sürmüştü”
“Başkan, “senin başkanın da bir işçiyi deşarj birimine sürmüştü” şeklinde bir cümle kullandı ve ona yanlış konuştuğunu, işten çıkarma konusuyla, başka bir birime gönderme konusunun aynı olmadığını söyledim ama kendisi “konuşacak bir şey yok, imzalamayacağım” dedi.”

“Ben bunu taşerondan da atacağım”
“Başkan, arkamdan farklı mekânlarda, “ben işten çıkartmıyorum, belediyenin taşeron şirketine alacağım onu. Fazla maaştan, az maaşa indiriyorum” şeklinde söylemlerde bulunuyor. Hâlbuki bana hiçbir şekilde öyle bir söylemde bulunmadı. Koridorda beklerken kulaklarımla şahit oldum; “Ben bunu taşerondan da atacağım” cümlesini kullandı. Beni taşerona alsa bile bu adamın yanında nasıl durayım, nasıl inanayım sözlerine.”

“Bu adama nasıl ihtiyacımız olmaz”
“Başkan, Fen İşleri Müdürlüğü’nden, Hasan Esmen’e ihtiyacımız yoktur şeklinde yazı istedi; Fen İşleri Müdürlüğü, “bu adama nasıl ihtiyacımız yok, şu anda doğalgaz, su ve klima bölümünde nasıl ihtiyacımız olmaz” şeklinde cevap aldı ve sonrasında Başkan, özel kalem yetkisini kullanarak bu yazıyı kendisi çıkarttı.”

“Kendisi çalıp, kendisi oynuyor”
“Seçimlerden hemen sonra ben kendisiyle görüştüğümde zaten isterseniz çalışmayalım demiştim. İki yıl sonra bana bu şekilde bir durum çıkartması sonrası ilçede hemen her kesim tarafından destek aldım. Başkan kendi çalıp kendi oynuyor. Bugün bana takmış, yarın Allah bilir kime takacak.”

Öte yandan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ise konu hakkında muhabirimize “Bu konuda açıklama yapmaya gerek yok. Sözleşmeli personelin sözleşmesi uzatılmadı.” ifadesini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ