RİZE(İHA) - Cihat Çelik Büyükköy beldesinde 14 Temmuz gecesi meydana gelen selin ardında evleri zarar gören vatandaşlar için planlanan afet konutlarının yapımı devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimat sonucu başlanan çalışmalarda yapılan konutların büyük ölçüde kaba inşaatı tamamlandı. 

4 kat ve 1 dükkân katı olmak üzere yapımı planlanan konutların üçünde son kat betonları döküldü. Beldede AFAD tarafından 24, TOKİ tarafından ise 60 konut yapılması planlanıyor.

Binaların alt kısımlarında 6 iş yeri yapılacağını aktaran Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, “İnşaat süreci gördüğünüz gibi hızla devam ediyor. Bitirilme tarihi bir yıl olarak planlandı. Bir aksilik olmazsa yıl sonuna varmadan bunları bitirip vatandaşlara, afetzedelere teslim edilecek.” dedi.

Beldede yapımı devam eden 60 TOKİ konutu olduğunu söyleyen Saruhan, “TOKİ’den harici 24 konutta AFAD’ın çalışması var. Hepsi 84 konut 10 tane de dükkân bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Konutların yapımı için yıkılan belediye binasının yapımıyla ilgili konuşan Hamza Saruhan, “Belediye binasının yerini tespit ettik. Merkezde yapılacak. Projesi yapıldı, bakanlıktan onay bekleniyor.” dedi.

Afet ile ilgili son bilgileri paylaşan Saruhan, “Özel İdare bizim adımıza bir ihale yaptı ihale devam ediyor. İkinci ve üçüncü ihalelerimizin işlemlerini tamamladık. İhale süreci başlatılmış, kısa zamanda ihalelerini yapacağız. Hasar gören yerlerin yüzde yüzünü yapamayız ama aciliyle yapılmasını arz eden yerleri yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ