CHP Çayeli  İlçe Kadın Kolları Başkanı Ezgi Özdemiroğlu, "Biz susan, susturulan kadınlarımızın  sesi olacağız, olmalıyız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli  İlçe Kadın Kolları Başkanı Ezgi Özdemiroğlu, Her yıl 8 Mart kadınlarımızın toplumdaki yerini, verdiği emekleri ve haklarını vurgulayıp o güne mahsus "eşitlik, özgürlük" terimlerini odak noktası haline getiriyoruz. Fakat sahne önünde gülümseyip perde arkasında ağlayan, toplumun oluşturduğu kalıplara ve dayattığı sorumluluklara katlanmaya alışan, güvende olabilmek adına kendinden ve hayatından ödün veren kadınlarımız rahata ermedikçe bu yirmi dört saatlik dilimin hiçbir önemi yoktur. 65 günde öldürülen 67 kadının üstü serin toprakla örtüldü. Kendi payına düşen hayatı yaşayamadan, söyleyecekleri sözlere, yaşayacağı günlere ve en önemlisi de hayallerine veda etti. Biz susan, susturulan kadınlarımızın  sesi olacağız, olmalıyız" dedi.

Özdemiroğlu, "Toplumda kanayan yara haline gelen kadın cinayetlerinin katillerine verilen cezaların yetersizliği yeni yollar denememiz  ve geliştirmemiz gerektiğinin en büyük kanıtıdır.  Unutulmamalıdır ki bir toplumun değeri o toplumdaki kadının değeri ile doğru orantılıdır" şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ