Çay alımyerlerinde yükleme sorunu hala çözülemedi. Vatandaşlar çaylarını taşıdıkları alımyerlerinde bir de çayları kamyonlara yüklüyor.

Üçüncü sürgün dönemi 1 Eylül'de başladı. Vatandaşlar ise sezonun son sürgününü toplamak için çay bahçelerine indiler. Çaylarını toplayıp alımyerlerine götüren vatandaşlar çayları sattıktan sonra personel bulunmadığı için bir de çaylarını kamyonlara yüklüyorlar. Bu durumdan şikayetçi olan müstahsiller, konunun ivedilikle hallolmasını talep ediyorlar.

Üçüncü sürgünün daha yeni başlamasına rağmen kontenjan uygulamasının hayata geçirildiğinden dert yanan çay müstahsili Ahmet Bayraktar, "Çay toplamaya daha yeni başladık. Dalında çay yok ama kontenjan uygulanıyor. Her gün 100 kg çaydan sebep sabah çaylığa giriyoruz. Çayımızı alımyerine taşıyoruz. Satıyoruz. Bir de bu yetmezmiş gibi kamyonlara yüklüyoruz. Buna neden bir çare bulunmuyor?" dedi.

Peki Neden Alımyerlerinde Yükleme Personeli Yok?
ÇAYKUR, yükleme-boşaltma işçisi olarak işe aldığı işçileri fabrikalarda çeşitli pozisyonlarda çalıştırdığı için bu işi ihaleye çıkarıyor. Hem nakliye hem de yükleme ihalesini alan kooperatife ise işçi bulma konusunda yetersiz olduğu için yükleme işini taşerona havale ediyor. Taşeronlar da başka aracıları devre sokunca yüklemeyi yapacak kişilerin alacağı para oldukça cüzi bir miktara kadar düşüyor. O fiyata da yükleme işini yapacak işçi bulunamayınca bu iş doğal olarak müstahsile kalıyor.

Editör: HABER MERKEZİ