Çayeli İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Alzheimer hastası, zihinsel engelli vatandaşlar ile küçük yaştaki çocukların çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılarak kaybolmaları durumda kayıp şahısların yerinin konum olarak tespit edilerek en kısa sürede bulunmasını hedefleyen Akıllı Saat Projesi başlatıldı.

Çayeli İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Tarık Kökdal ile birlikte öğrenci Halil İbrahim Balcı‘yı makamına kabul etti ve Akıllı Saat Projesi kapsamında hediye takdiminde bulundu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, “bu proje ile birlikte güvenli bölge olarak 200-2000 metre arası olarak belirlenmekte, şahsın güvenli alanın dışına çıkıp çıkmadığının tespit edilmekte kaybolma riski bulunan vatandaşlarımıza ulaşmamızın çok daha kolay olacağına, yer tespitinin yapılabileceğine teknoloji güvenli kullandığımızda hayatımızı kolaylaştıracaktır” dedi. 

Çayeli Kaymakamlığı tarafından 09 Ekim 2020 tarihi itibariyle, Rize İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde Çayeli İlçe Jandarma sorumluluk sahasında bir ihtiyaç sahibi öğrenciye temin edilen akıllı saat Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk ile Çayeli İlçe Jandarma Komutanı Ömer Tarık Kökdal tarafından teslim edildi.


 

Editör: HABER MERKEZİ