Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından ilçeye bağlı turizm merkezi Ağaran Şelalesi'nde mahsur kalan 50 kişi ortak bir bildiri yayınladı.

Bölgede bulunan Grand Şelale Hotel yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bölgemizde gerçekleşen aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen olumsuzluklardan ötürü üzüntümüzü tüm Çayelili komşularımızla paylaşıyoruz. Ağaran Şelalesi’ne ziyarete gelip şelalemizin aşırı taşması sonucu burada mahsur kalan ziyaretçilere kapılarımızı açarak onları imkanlarımız dahilinde ağırlıyoruz.

Personelimizde, müşterilerimizde ve binamızda her hangi bir olumsuzluk yoktur. Komşu işletmede ve bizde personel - misafir yaklaşık 50 kişide her hangi bir olumsuzluk yoktur. Depolarımızda ki stoklarımızla yeme içme ihtiyacımızı karşılamaktayız. Gıda ve erzak yardımı yapmak için bize ulaşmaya çalışan bir askeri helikopter aşırı yağış nedeniyle geri döndüğü için temas sağlayamadık.

Ancak, sabah saatlerinde gıda ve erzak yardımı için tekrar gelmeye çalışacaklarını öğrendik. Devletimizin yetkili birimleri ile temasımız kesilmiyor. Kara yolunda oluşan toprak kaymalarını temizlemek için yetkili ekipler çalışmalarına devam ediyor. Devletimizin tüm birimlerine ilgilerinden dolayı ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Yağış tamamen durmuş ve Şelalemiz oldukça sakinlemiş durumda. Kara yolundan ulaşım veya helikopterle tahliye seçenekleri üzerinde yetkililer görüşmektedirler. Misafirlerimizin veya personelimizin herhangi bir eksikleri yoktur. Sosyal medyada ki asılsız haberlere itibar etmemenizi ve detaylı bilgiler için bizleri takip etmenizi rica ediyoruz."

Editör: HABER MERKEZİ