Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen olayda MHP’li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, abisi Halil İbrahim Çiftçi’yi önce imar müdürü sonra da belediye başkan yardımcısı yapmıştı.

Alınan karar sonrasındaki ilk belediye meclis toplantısında meclise konu hakkında bilgilendirme yapan Başkan Çiftçi, abisini belediye başkan yardımcısı yapmasında liyakatin önemli olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadını isim vermeden örnek gösterdi.

Çiftçi, Çayeli Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında konu ile ilgili yaptığı açıklamada yasanın kendisine verdiği yetkiyi kullandığını söyledi.

Çiftçi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Belediyemiz içerisinde mevcut üç tane başkan yardımcılığı var.  Vatandaş beni 5 yıllığına inandığın yolda yürü demiş ve seçmiş. Dolayısıyla ben inandığım yolda yürümeye çalışıyorum. 5 yıl sonra kamuoyu senin yaptıkların doğru bulmuyoruz diyebilir.  Bu hepimizin hayatında var ‘aldatıldık’ veya ‘aldandık’ diyebiliriz. Ben kendimce kendi aldığım eğitim, tecrübem çevremdeki insanlarla iletişimim sonucunda buraya daha faydalı olabilmek belediyeyi daha iyi yönetebilme adına kararlar almak zorundayım.

- “Yetkimi kullandım.”

“Burada teknik konularda daha tecrübeli olduğuna inandığımız, büyükşehirlerde tecrübe edindiğine, yazışmalara daha çok hakim olduğuna inandığımız için imar müdürümüzü başkan yardımcılığına getirdik.  Bu yetki bana ait bunu bana yasa vermiş. Ben yetkimi kullandım yaptım.”

- “Cumhurbaşkanımızın damadı da o konuda tecrübeliydi”

“Kamuoyu hep haksız ve liyakatsiz atamalardan dolayı rahatsız. Bizim için esas olan liyakattir. Benim yakınımdır diye neden faydalanmayacaksın ki? Cumhurbaşkanımızın damadı da o konuda tecrübeliydi, görevlendirildi.”

Editör: HABER MERKEZİ