Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Ormancık Köyü’nde açılan yaz Kur'an kursuna katılanlar için mezuniyet töreni düzenlendi. Emekli din dersi öğretmeni ve ilahiyatçı Cevat Çakır’ın başlattığı Kur’an okumayı öğrenme programı tamamlanarak öğrencilere törenle sertifikaları verildi.En küçük talebenin 4, en büyük talebenin ise 66 yaşında olduğu yaz Kur'an kursuna iki yetişkin ve on iki çocuk katıldı. İki hafta süren Kur’an okumayı öğrenme programı neticesinde katılımcılardan iki yetişkin ve on çocuk Kur’an okumayı öğrendiler. 

KÖY CAMİSİNDE PROGRAM
Kur’an okuma programının bitiminde köy halkının da katkısıyla Cuma namazı öncesi bir mezuniyet töreni düzenlendi. 6 Ağustos Cuma günü saat 10.30’da başlayan program, tarihî Ormancık Köyü Camii’nde kurs talebelerinin aileleri ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

KUR'AN OKUDULAR
Program akışı en küçük talebelerin Kur’an elif-bası üzerinden harfleri okumasıyla başladı. Kur’an okumayı öğrenen talebeler ise Kur’an üzerinden kısa ayetler okudular. Programın devamında ezberden sure ve ayetler okuyan talebeler, Risale-i Nur eserlerinden kısa vecizeler ve hadis-i şerifler de okudular. 

BÜYÜKLER DE OKUDU
Program aralarında köyde ikamet eden hafızlar da Kur'an, kaside ve asr-ı şerif okuyarak programı renklendirdiler. Hafız Yusuf Erdem kaside okurken, emekli öğretmen ve hafız Nimetullah Çakır ise kısa bir aşir okudu. Hafız Ahmet Çakır da tören sonunda dua etti. Programın bitiminde kurs eğitmeni Cevat Çakır, seneye aynı zamanlarda Kur’an kursunu tekrar açmayı düşündüklerini, ailelerden de bu yönde talep geldiğini hatırlattı. Kur’an kursu talebelerinin ezberden ve Kur’an üzerinden yaptıkları okumalar sonrasında öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

AİLELER DUYGULANDI
Köy camisinde görevli imam olmadığı için çocukların Kur'an öğrenemediklerini belirten aileler, yaz tatili için köye gelen emekli ilahiyatçının Kur'an öğrenme kursu açmasından dolayı memnun oldukların söylediler. Çocukların diplomaları aileleri tarfından kendilerine takdim edilirken gözyaşlarını tutamayan anne ve babalar oldu.

SENEYE BÜYÜKLER İÇİN DE KURS
Kurs hocası Cevat Çakır, çocuklar için açtıkları kursu seneye büyükler için de açmayı düşündüklerini ve Kur'an okumayı öğrenmek isteyen yaşlılardan bu yönde talep geldiğini söyledi. Ailelerin kurs ve mezuniyet töreni için her türlü desteği verdiğini hatırlatan Çakır, "2000 yılında da benzer bir kurs dözenlemiş ve öğrencilere Kur'an okumayı öğretmiştik" dedi.

DONDURMA DA İKRAM EDİLDİ
Mezuniyet programının yapılacağını sosyal medyadaki paylaşımlardan duyan İstanbul'daki bir esnaf, öğrencilere ve ailelerine dondurma ikram etmek istediğini bildirince programın yapılacağı köy camiine dondurma arabası çağrıldı. Öğrenci ve ailelerine paket dondurma ikram edilirken, programa katılan herkese de külah dondurma imram edildi.

TEKRARI İÇİN DUA EDİLDİ

Cuma öncesi düzenlenen merasim Kur'an öğretme programının önümüzdeki senelerde de tekrarlanması duasıyla sona erdi. Aileler ve programa katılanlara yemek ikramı da yapıldı. Programa katılanlar maddi ve manevi destekte bulunanlara teşekkür ettiler.

 

Editör: HABER MERKEZİ