Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Rize genelinde görev yapan personelin bir araya geldiği kahvaltı programı Çayeli İlçesi Ağaran Şelalesinde gerçekleşti. Programda, Rize Valisi Kemal Çeber'in hediyeleri de günün anısına katılımcılara takdim edildi.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, kutlamada yaptığı konuşmada, "İlimiz genelinde hizmet veren personelimizle birlikte bu özel günü bazı etkinlik ve faaliyetlerle kutlamaktayız. 'Dünya Nüfus Günü' farkındalığının oluşmasında İçişleri Bakanlığımız ile Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğümüzün verdikleri destek çok değerlidir. Bunun bilinci ile bizlerde bu amaçla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız. Tüm Nüfus çalışanlarımıza özellikle pandemi sürecinde vatandaşlarımıza hizmet vermek konusunda gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu çalışmalar sayesinde Nüfus hizmetlerinde aksaklığa mahal vermeden vatandaşlarımıza hizmet verdik." dedi

Rize'de Nüfus Müdürlükleri Konsept çalışmaları kapsamında bugüne kadar 7 İlçe Nüfus Müdürlüğünü yeni konsepte uygun tamamladıklarını belirten Tüfekçi, bu ayın sonu itibariyle Fındıklı, Kalkandere ve İkizdere İlçe Nüfus Müdürlüklerinin de konsept çalışmalarının neticeleneceğini ifade etti. Rize'ye ait tüm ilçe Nüfus Müdürlüklerinin konsept çalışmalarının ise Eylül ayı sonu itibariyle bitirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) 1989'da BM Genel Kuruluna sunduğu önerinin kabul edilmesiyle her yıl 11 Temmuz, dünyadaki nüfus kaynaklı problemlere dikkat çekmek amacıyla "Dünya Nüfus Günü" olarak kutlandığını kaydeden Tüfekçi, "Dünya Nüfus Günü, halklar arasında Küresel Nüfus meselelerine dikkat çekmek, bu konuda farkındalık oluşturmak istenilen bir gündür. Nüfus artışı değil, Sağlıklı Nüfus Artışını dengede tutabilmek adına ilimizde de etkinliklerle kutlanıldı." diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ