Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir, kaç yaşında ve nereli sorusu yanıt aramakta. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Kasapoğlu yerine yeni Gençlik ve Spor Bakanı atamasını gerçekleştirdi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcülüğü yapan Bak, daha önce de Gençlik ve Spor Bakanlığında bulunmuştu.

11 Ekim 1966'da Rize'nin Pazar ilçesinin Derinsu köyünden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Osman Aşkın Bak daha önce Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası'nda Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık görevleri ile federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurul Üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönemde İstanbul, 25, 26 ve 27. Dönemde Rize Milletvekili seçildi.

NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 65. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.