ESSELAMÜ ALEYKÜM VERAHMETÜLLAHİ VEBEREKATÜHÜ 

Allah’ın rahmeti, bereketi bizim ve bütün müslüman kardeşlerimizin üzerinden eksik olmasın diye dua ediyorum. 

Dünyadaki bir müslüman kardeşimizin sevinci ve acısı diğerlerinin de sevinç ve acısı olması gerekir. Bu birliği aynı dine mensup olma şuurundan kaynaklanan kardeşlik anlayışı yani islam kardeşliği oluşturmaktadır. Dünyadaki bütün müslümanlar birlik ve beraber hareket edebildikten sonra çok büyük bir topluluktur.

Bu milleti ve bizleri zaafa düşürecek bütün oluşumlardan kaçınmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunlar ümmetin, müslümanların sen ben kavgasına düşüp dağılmamıza sebep olmaktadır.

Kuranı Kerim’in işaret ettiği müslüman kardeşliği tesisi için kendini üstün görmeye dayalı çatışmalara asla yer olmaması gerekmektedir.

İSLAM KARDEŞLİĞİ ÇATIŞMA DEĞİL, BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMA İRADESİNİ GÖSTERMEKTEDİR.

Son asırlarda paramparça olan ve ihtilafların pençesinden bir türlü kurtulamayan müslüman milletlerin aralarındaki ihtilafları tefrikaları giderip kardeşlik bağlarını sağlamlaştırmaları, birbirleriyle kaynaşıp birlik ve beraberlik halinde olmaları çok önem arzetmektedir.

Müslüman milletler olarak enerjimizi boşa harcatan, bizleri yıpratan bütün oluşumlardan, sen ben çekişmelerinden kaçınmamız, kalıcı çözüm için hep birlikte güç birliği yapmamız İslam ve müslüman kardeşliğimizin bir gereğidir.

Birlik, beraberlik ve dayanışma sayesinde dağınık olan pek çok unsurun birleşmesinden doğacak olan büyük güç, bütün problemlerin çözümünde önemli rol oynayacaktır.

Dünyadaki bütün müslümanların başarılı olmaları, kardeşlik temeline dayalı bu birlikteliği geliştirmelerine bağlıdır.

İMANLI YÜREKLERİN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜCÜN BAŞARIYA ULAŞAMAYACAĞI GERÇEGİ̇ ANLAŞILMIŞTIR.

GAYRET BİZ MÜSLÜMANLARDAN, ZAFER ALLAHTAN OLACAK İNŞALLAH.

Çünkü hakikatı düstur edinen yüreklerin ve düşüncelerin asla esaret altına alınamayacağı bir kez daha tescil edilmiştir.

Burası çok önemli;

İSLAMA GÖRE PEYGAMBERİMİZDEN BAŞKA MASUM VE MUTLAK ANLAMDA İTEAT EDİLMESİ GEREKEN BİR ÖTERİTE YOKTUR.

BİR MÜMİN AKLINI, İRADESİNİ VE KİŞİLİĞİNİ KÖRÜ KÖRÜNE BİR BAŞKASINA TESLİM EDEMEZ.

Yıllardır süreti haktan görünerek müslümanların zekatına, kurbanına talip olanların aslında islama ve müslümanlara hizmet etme gayesinde olmadıkları çok acı bir şekilde görülmüştür. 

BİZİ ALDATAN ASLA BİZDEN DEĞİLDİR.

Allah’ın kitabından başka rehber, Allah’ın Resul’ünün yönteminden başka yöntem arayanlar doğru hedefe ulaşamazlar.

Bu nedenle özellikle gençlerimize din istismarı yapan örgütlerin eline düşmemesi için kurana ve sünnete dayalı bir eğitimin verilmesi çok önem arzediyor.

Bizler öyle bir dinin mensuplarıyız ki hangi konuda olursa olsun görüş ve düşüncelerimizi ona göre ayarlamalı, Kuranı Kerim ne diyorsa ona göre hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü Kuranı Kerim insanların herhangi bir konuda nasıl hareket etmesi ve nasıl davranması gerektiğini bizlere çok açık bir şekilde bildirmektedir.

Hayatımızı bu düzen üzerine kurduğumuz zaman huzur ve mutluluğumuz daha farklı noktalara ulaştığını yaşadığımız müddetçe hep birlikte şahit oluyor, bunun örneklerini hayatımızda her zaman belirgin bir şekilde görebiliyoruz.

Bizim ölçümüz bu olacağına göre hemen Kuranı Kerim bu konuda yani birlik ve beraberlik konusunda bizlere ne buyuruyor, ne söylüyor diye bakmamızda çok fayda görüyorum.

Allahu Teala Ali imran 103. Ayetinde bizlere şöyle buyurmaktadır:

“Parçalanıp bölünmeyin, Allahin size olan nimetini hatırlayın. O kalplerinizi birleştirdi. İşte onun bu nimeti karşısında kardeşler oldunuz.”

Yine Ali imran 105. Ayetinde: 

“Parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın.”

Ve enfal süresi 46.ayetinde: 

“Allah’a ve Resul’üne iteat edin ve birbirinizle çekişmeyin sonra gevşersiniz ve gücünüz elden gider.”

Peygamberimiz de hadisi şeriflerinde Allahu Teala’nın şöyle buyurduğunu bizlere bildiriyor:

“Nerde benim için birbirini sevenler!Gölgem dışında hiçbir gölgenin olmadığı bir günde onları kendi gölgemde gölgelendireceğim.”

Başka bir hadislerinde: 

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsınız.”

Ve yine başka bir hadisi şeriflerinde:

“Mümin cana yakındır. İnsanlarla yakınlık kurmayan ve kendisiyle yakınlık kurulamayan kimseden hayır yoktur.”

Ayet ve hadisin dışında da bu konularda atalarımızdan süzülen güzel atasözlerimiz de mevcuttur.

Birlikten kuvvet doğar.

Nerde birlik orda dirlik.

Sürüden ayrılanı kurt kapar.

Bu ve buna benzer daha niceleri, birlik ve beraberlik üzerinde çok önemle durmamız gerektiğini bizlere hatırlatmaktadır.

Çünkü insan doğası gereği daima mutluluğu arar, fakat insanın aradığı bu mutluluğa kavuşabilmesi ancak toplum hayatı ile birlik ve beraberlikle mümkün olur.
O zaman hepimizin mutlu olması için bir, beraber ve dayanışma içinde olmamız büyük önem arz ediyor.

Ben her zaman şuna çok inanmış bir kişiyim. Bizler her şeyi siyaseten bekleme alışkanlığından kurtulup, hep birlikte birlik beraberlik adı altında ülkemiz ve insanlık için nice güzelliklere yelken açabileceğimizi düşünüyorum.

Bizim birlikte hareket etmemiz devletimizin ve milletimizin faydasına olan işlerde devletimize yardımcı olmamız, Biz müslümanlar olarak hepimizin asli görevidir diye düşünüyorum.

Onun için elimizden geldiği kadar birlik ve beraberlik adına üzerimize düşen görev ne olursa olsun devletimizin yanında yer alacağımızı ve bunun için var gücümle çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.

Allah’ın rahmeti bereketi bütün müslüman kardeşlerimizin üzerinden eksik olmasın.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olun...