Kendi sahasında ligin ikinci yarısında tek maç dahi alamayan Ç.Rizespor mutlak galibiyet için çıktığı Karabük karşısında 1 puanı zor kurtardı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve 15 dakika sürekli baskı kuran Rizespor bu dakikalarda golle tanışmak istedi. Konuk ekip ise defansta uzun adamları ile Rizespor a geçiş vermezken 26 dakika da Rizespor defansının hatası ile Karabükspor serbest atıştan gelen gol ile öne geçti. Orta alanda çoğalamayan Rizespor Erman Engin in bozuk olması ile orta alanı rakip e verdi. Malatya ile iyi başlayan Rizespor kendi evinde oynadığı bu maçtan mutlak galibiyet beklerken karşılaşmanın 41 dakikasında rakip kale önünde Okan in röveşatasını kaleci çıkardıktan sonra çağrı vurdu bu kez defans çıkardı Erman in şutu ile Rizespor beraberliği yakaladı. Yenik durumdan beraberliği yakalayan Rizespor ikinci yarıya iyi başlamasına rağmen yine orta alanda yaptığı pas hataları ile rakip takım 59 dakika da yine öne geçmeyi başardı. taraftarının baskısı altında olan Rizespor zaman, zaman defansta zorlanırken ikinci yarıda oyuna giren Şadı kalecinin elinden seken topu filelere göndererek beraberliği yakaladı.

Konuk ekip Rizespor a göre daha stresi az bir futbol sergilerken Rizespor un kendi evinde hala stresten kurtulamadığını görmek mümkün, geçtiğimiz maçlarda ilk gölü yiyen Rizespor maçtan uzaklaşırken bir aşama daha kaydederek 2 kez mağlup duruma düşmesine rağmen maçtan kopmayarak beraberliği yakalamasını bildi.

Rizespor bu maçta 79 dakika da kazandığı ikinci golden sonra baskısını artırırken bu dakikadan sonra yakaladığı 3 net pozisyonla öne geçmesini bilemedi.

Maçın geneline bakarsak, Rizespor geçmiş dönemlere göre daha diri gözükürken kendi evinde kazanamama baskısından henüz kurtulmuş değil. Sahada ise her zaman olduğu gibi Serdar

Samatyalı, Özgür ve Okan in kazanmak için canla başla çalıştığını söylemek mümkün… Ligin ikinci yarısının 7 maçında Rizespor evinde ilk puanını alırken yönetimin tam kadro izlediği karşılaşmada Rizespor geçmiş günlerine nazaran daha diri ve daha istekliydi. Son 10 haftaya girilirken haftayı tek puanla kurtaran Rizespor u daha zor günler bekliyor.