Zagreb / Hırvatistan – Azerbaycan güreşinin efsane isimlerinden Eldaniz Azizli, 2025 Dünya Güreş Şampiyonası’nda unutulmaz bir performans sergileyerek bronz madalyanın sahibi oldu. Grekoromen stil 55 kilo mücadelesinde mindere çıkan 33 yaşındaki sporcu, Hintli rakibi Anil Mor’u yalnızca 22 saniyede 10-0 teknik üstünlükle yenerek şampiyonanın en dikkat çekici anına imza attı.

Turnuvanın en hızlı galibiyetlerinden biri

Dört kez dünya şampiyonluğu bulunan Eldaniz Azizli, Zagreb’de düzenlenen şampiyonada rakibini kısa sürede saf dışı bırakmasıyla sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Güreş uzmanları bu galibiyeti, turnuvanın en çarpıcı karşılaşmalarından biri olarak nitelendirdi.

Rizeli 15 yaşındaki Mehmet Akın Kaya Bulgaristan'da 4 altın madalya kazandı
Rizeli 15 yaşındaki Mehmet Akın Kaya Bulgaristan'da 4 altın madalya kazandı
İçeriği Görüntüle

Yarı finalde sürpriz yenilgi repesajda geri dönüş

Son 16 turundaki hızlı zaferin ardından çeyrek finalde ABD’li Jayden Raney’i 5-1 mağlup eden Azizli, yarı finalde İranlı Payam Balootaki karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı. Ancak repesaj mücadelesinde güçlü bir performans ortaya koyarak bronz madalyayı Azerbaycan’a kazandırdı.

Bu sonuçla Azizli, ülke güreş tarihinde toplam yedi dünya madalyasına ulaşarak ulusal rekoru egale etti.

Kariyerinde istikrarını koruyor

1992 doğumlu Eldaniz Azizli, uzun yıllardır 55 kilo kategorisinde istikrarını sürdürüyor. Kariyerinin zirvesinde kalmaya devam eden başarılı güreşçi, bu madalyayla Azerbaycan’ı bir kez daha uluslararası arenada gururlandırdı.

Azerbaycan Güreş Federasyonu, sporcunun başarısını "tarihi bir an" olarak değerlendirirken, Azizli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bu madalya, ekibimin ve halkımın emeğinin meyvesi."

Los Angeles 2028 için umutları artırdı

Turnuvanın genelinde İran takım sıralamasında birinciliği alırken, Azerbaycan da güçlü bir konumda yer aldı. Uzmanlar, Azizli’nin hızlı atakları ve teknik gücünün, onu 2028 Los Angeles Olimpiyatları için favorilerden biri haline getirdiğini belirtiyor. Dünya Güreş Şampiyonası, 21 Eylül’de sona ererken Eldaniz Azizli’nin Zagreb’deki performansı, Azerbaycan spor tarihine altın harflerle yazıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ