2014 Mahalli Seçimlerinden sonra “Yeni Belediye Başkanımız ve Umut” başlığıyla bir yazı yazmıştım Çay Haber’de…

O yazımda yeni belediye başkanımızdan özetle beklentilerimi şöyle ifade etmiştim tüm Çayelililer adına; “Çayelilinin sosyo-kültürel değerleri noktasında ki eksikliğini giderecek dev adımlar atsın… Çayeli’mizin fiziksel dokusunu koruyarak mevcut kültürel mirasımıza sahip çıksın… Yapılacak her türlü hizmete ve yatırıma “insanımızı” dâhil etsin… Kültürel dokuyla ilgili adımlar atılmayınca insan unsuru da yavanlaşıyor ve maalesef insana dair meselelerde sınıfta kalıyoruz! O yüzden insan unsurunun çok önemli olduğunu ve insanı merkeze alan bir icraat dönemi olsun…” diye izah etmeye çalışmıştım.

Belediye Başkanımız Dr. Atilla Esmen tüm Çayelililer adına benim “umut ettiğim” icraatları hayata geçirdi mi diye aklınızdan geçirdiğinizi biliyorum!

Öncelikle şunu ifade edeyim. Bildiğiniz gibi ben Çayeli’nde yaşamıyorum. Uzun yıllardır İzmir’i mesken tuttum işimden dolayı. Fakat sadece bir gözüm değil; aklım fikrim ve duygularım da sürekli Çayeli’mizle birliktedir. Onun için sağlıklı ve objektif değerlendirme yapacağımdan hiç şüpheniz olmasın…

Gerek kısa tatillerimde, gerek Başkanın çevresinde ki dostlarım ve gerekte sosyal medyada gördüğüm kıstaslarla üzerine kestirmeden söyleyebilirim ki; evet Atilla Bey Başkanlık sürecini olumlu bir şekilde geçirmiş ve Çayeli’mize hizmet etmiştir.

Bunları sizlere tek tek sayacak değilim. Gördüğüm şu ki; meydan projesi gibi kalıcı bir çok esere imzasını atan Atilla Bey ismini Çayeli’nin tarihine şimdiden yazdırmıştır.

Eksik icraatları yok mudur?

Elbette vardır. Mesela bir tanesini hemen yazayım. Çayeli’nin kangren haline gelen “otopark” sorununu maalesef halledememiştir Atilla Başkan.

Atilla Esmen Bey; bürokratik deneyimi olan, yönetim tarzı da; güvendiği bir kadro ile birlikte yürütülebileceğine inanan ve halkın katılımına önem veren bir yönetim anlayışına sahip olduğunu bahsi geçen yazımda ifade etmiştim. Gördüğüm kadarı ile buna titizlikle riayet etmiştir görev süreci boyunca. Sorumluluk paylaşımını çok iyi başaran Başkan bunun sonucu olarak hizmeti de çeşitlendirebilmiştir.

Atilla Bey’in bugüne kadar yapmış olduğu icraatları büyük bir titizlikle takip ettim. Yukarda izah ettiğim gibi yetmedi en yakın dostlarıma sordum onlardan bilgi aldım. Ve artık gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki; Çayelili hemşerilerimim büyük bir bölümü görevinin sonuna gelen Atilla Esmen Başkandan memnundurlar.

Ben, bugüne kadar gelip geçen başkanlarımızın ellerinden geldiğince ilçemize hizmet ettiklerine hep inanmışımdır. Hiçbir ayrım yapmadan tüm belediye başkanlarımız bir önceki başkanın yaptıklarının üzerine bir şeyler koymuştur ve bundan sonra gelecek olanlarda ayni yolu takip edecekler diye düşünmekteyim.

İlk hatırladığım Belediye Başkanımız Merhum Sabri Bayraktar’dı. Daha sonra merhum Sabri Sözer 12 Eylül öncesinin başkanlarıydı. İhtilalden sonra merhum Tuncer Ergüven belediye başkanlığına atanmış, serbest seçimlerle birlikte Anap’dan değerli Mustafa Kaşıkçı başkanlığı ifa etmişti. Biliyorsunuz Anap’ın en güçlü olduğu dönemlerde bir dönem de merhum Mustafa Sandıkçı başkanlığı kazanmış ve Çayeli’ne hizmet etmişti.

2002 yılında kurulan Ak Parti ile birlikte yeni bir döneme girdik. Özellikle tüm Rize genelinde yapılan yerel seçimlerde Ak Partinin büyük bir üstünlüğü söz konusu oldu. İşte bu süreçte iki dönem Çayeli Belediye Başkanlığını Ak Partiden sevgili Rıza Çakır yaptı. Bu dönem zarfında kendisine en yakın isim olan sevgili Dostum Mustafa Baltacı şu anda Ak Partinin yeni belediye başkan adayı olarak Çayelililerin huzurundadır. Şunu açık yüreklilikle ifade edebilirim ki; Mustafa Baltacı, sakın kişiliği, insanlarla kurduğu güzel diyaloglar ve alçakgönüllülüğü ile Çayelililerin sevdiği güzel bir insandır. Ben sevgili Mustafa Dostuma çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim.

İfade ettiğim gibi gözüm kulağım her an Çayeli’nde olduğu gibi Çayeli dışında da beldemize ait konuşulan her şeyle ilgiliyim! Mustafa Baltacı ve diğer aday adayı arkadaşlarımızın propaganda süreci başladığında, Ak Partinin “adayı kim olur?” diye benim görüşüme başvuran yakın/uzak arkadaş ve dostlarıma, Mustafa Baltacı’nın aday gösterileceğini söylemiştim!

Ak Partinin adayı Mustafa Baltacı kamuoyuna açıklandı.

MHP’nin adayı da belli oldu, sadece CHP adayının ismini bekliyor Çayeli kamuoyu.

Çayeli’nin çok yakından tanıdığı İsmail Hakkı Çiftçi’yi aday gösteren Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimlere çok iddialı hazırlanıyor.

Çayeli Belediye Başkanlığı için MHP’den başkan aday gösterilen İsmail Hakki Çiftçi ile birlikte başkanlık için Çayeli’nde kıyasıya bir yarışın bizleri beklediğini bugünden söyleyebilirim rahatlıkla!

Son olarak; hizmet süresinin sonuna gelen Belediye Başkanımız Atilla Esmen Bey’e, hizmetlerinden ve “umudumuzu boşa çıkarmadığından dolayı” tüm Çayelililer adına teşekkürü bir borç bilir; yeni hayatında başarılar dilerim.  

Görüşmek üzere, Allah’a emanet olun…