Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki okul ve kurum müdürlerine yönelik olarak "Okul/Kurum Yöneticileri Disiplin Amirliği ve Muhakkiklik Rolleri" konulu bir seminer düzenledi. Seminerin açılışı, Artvin Gazi Ortaokulu Konferans Salonu'nda Bakanlık Başmüfettişi Sezai Güler tarafından gerçekleştirildi.

Seminere Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Eğitim Müfettişleri Başkanı Sercan Babaoğlu, şube müdürleri ve okul/kurum yöneticileri katıldı. Vali Ergün, okul yöneticiliğinin eğitim sistemi üzerindeki kritik rolüne dikkat çekerek okul güvenliği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin önemini vurguladı. Yöneticilere, eğitimle ilgili tüm süreçleri titizlikle yürütme çağrısında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, seminerde yaptığı konuşmada, okul müdürlerinin eğitimde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirme mücadelesinde önemli bir görev üstlendiklerini belirtti. Acar, okul müdürlerinin sürekli hizmet içi eğitimlerle desteklenmesinin eğitimdeki başarıyı artıracağını ifade etti ve seminerin katılımcılara faydalı olmasını temenni etti.

Seminer, Artvin'deki eğitim yöneticilerinin okul güvenliği, eğitim-öğretim süreçleri ve disiplin yönetimi konularında bilgi ve becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Eğitimde kaliteyi artırmak için okul yöneticilerinin sürekli olarak eğitilmesi gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür hizmet içi eğitimlerle okul ve kurum yöneticilerinin eğitimdeki etkinliklerini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi