Ons altın fiyatları ABD borç tavan krizi ve Fed kararlarına yönelik belirsizlerle fiyatlanırken Jerome Powell’dan gelen mesajlar güvenli liman alımlarını desteklemesi sonrası fazla kayıpları engelledi.  ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği borç tavanının yükseltilmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı. Bazı analistlere göre altın kritik seviyeleri kırarak artabilir. 

Gram fiyatı güne düşüşle başladı
Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.248 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki değer kaybına paralel düşen altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 azalışla 1.257 liradan tamamladı. Çeyrek altın 2.050 lira, Cumhuriyet altını da 8.300 liradan satılıyor.

Görüşmelerden sonuç çıkmadı
İhlas Haber Ajansı’ndan yer alan habere göre; ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği borç tavanının yükseltilmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı. ABD Başkanı Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Beyaz Saray’da 31.4 trilyon dolar olan borç tavanın nasıl yükseltileceğini görüştü.

Editör: EDİTÖR - 2