Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus+ programı dahilinde hazırlanan “Medya Okur Yazarlığı Gelişimi” projesi kapsamında İtalya’daki proje ortağı okulu ziyaret gittiler.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen proje 7 gün sürecek. Ziyarette öğrenciler dil eğitimlerini geliştirmelerinin yanı sıra medya okur yazarlığını konusunda kendilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Volkan Aydın, “bu proje için 11. Sınıf öğrencilerimiz arasından dil eğitimi gören 10 öğrencimiz ve sınavda başarılı olan 2 öğrencimizle birlikte toplam 12 öğrencimiz yurt dışına proje için gidecek. Projedeki amaçlarımızın başında öğrencilerin ülkeler arasındaki kültürel etkileşimini sağlamak gelmektedir. Medya okur yazarlığını geliştirme medyayı doğru bir şekilde anlama konusunda öğrencilerimiz kendilerini geliştirmesi hedeflerimizdendir.   Kendimde lise yıllarında ilk yurt dışı deneyimimi böyle bir proje ile yaşamış olmamam hasebiyle bu projeyi hayata geçirmek istedim. Çok güzel deneyimler olduğuna inandığım için öğrencilerimizin gelecek hayatlarında kendi gelişimlerine olumlu katkı sağlayacağını düşünmekteyim ” dedi. 

Haber: Büşra Bayraktutan
 

Editör: EDİTÖR - 1