Rize Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi yaklaşırken Trabzon medyası ve Trabzon bürokrasisinin son günlerdeki en önemli gündemi havalimanları oluyor. Rize Artvin Havalimanı'nın açılmasına kısa bir süre kala Trabzon için yeni bir havalimanı yapılacağı gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Doğu Karadeniz bölgesi için yapılması planlanan hızlı tren hattının 2053 yılına kadar tamamlanacağı açıklandı.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk'e hızlı tren projesinin daha erken bitirilmesi gerektiğine dikkat çekerken yeni yapılan havalimanlarını hedef aldı. "3-5 tane daha havalimanı yerine bu demiryolunu bir an önce yapmak hem ülkemiz, hem bölgemiz için bence elzem olurdu." şeklinde konuşan Arslantürk, "Karadeniz Sahil Yolu planlanırken demiryolu da o plan içerisinde olsaydı bugün bu sorunları konuşmuyor olacaktık. Maliyet açısından baktığınız zaman da son derece ucuz bir maliyet ile bütün Türkiye’yi birbirine bağlamış olacaktık. Bence 2053 çok ileri tarihli bir vizyon." dedi.

Editör: HABER MERKEZİ