Bütün ülkeler Corona virüsü ile mücadele ederken devletimizin şeffaf politikası ve profesyonel çalışması elbette takdire şayan. Ama gelinen noktada Türkiye futbol liginin seyircisiz oynanması yeterli değildir.-

Futbol camiası büyük bir camia. Sirkülasyonu bol. İdmana çıkıyorsun. Otele gidiyorsun. Farklı il takımları ile maça çıkıyorsun. Etrafında imza isteyen, fotoğraf çekmek isteyen nice insan var. Özellikle yabancı sayısı ortadayken ve yurt dışındaki sporcu ailelerinin güvenlik için ülkemize gelirken bu virüsün spor camiasına bulaşmamasına imkan yok.

Bu hafta içi bu durumu sporcu arkadaşlarıma sordum. Hepsi tedirgin. Sahada konsantre olamadıklarından temasa girerken çekindiklerini ifade edenler var. Voleybolcu arkadaşlardan tutta futbola hepsi aynı şeyi ifade ediyor. “ Bu sezon ertelenmelidir hatta iptal edilmelidir! “

Ayrıca atladığımız bir konu herkes üst elit liglere konsantre olmuş. Ama bugün bal liginde sporculuk yapan pek çok sporcu var. Saatlerce yolculuk yapıyorlar. Milyonlar kazanmıyorlar. Hiçbir güvenceleri, destekçileri yok.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Corona virüsü nedeni ile dünyada en etkin adımlar atan ülkelerin başında gelmektedir. Sağlık bakanımız Fahrettin Koca’nın dünya basınında tebrik edilmiştir. Ama ülkemizde en çok takip edilen spor sektöründe liglerin oynatılması çok büyük talihsizliktir.

Corona salgını geçene kadar ligler ertelenmelidir. Gerekirse bu sezonu iptal edilmeli ve bu salgının ciddiyetinden taviz verilmemelidir. Sonra eyvah para etmez!

Onur Hanedar

Çay Haber Gazetesi