Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında evinde Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da, kulüp basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, ‘’Gaziantep maçıyla beraber çıkışa geçerek, yapacağımız yeni bir seriyle beraber zirvedeki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz.’’ dedi.

Hasan Yavuz Bakır Çay Haber Muhabirine yaptığı açıklamada, son haftalarda istemedikleri sonuçlar aldıklarını ve rakiplerinin de kaybetmiş olmalarıyla mutlu olduklarını ifade etti.

Gaziantepspor maçıyla beraber yeni bir seri yakalamak istediklerini ifade eden Bakır, ‘’İstediğimiz sonuçları alamadığımız iki hafta oldu. Elazığ ile sahamızda, Samsunspor ile ise deplasmanda berabere kaldık. Bu iki hafta içerisinde rakiplerimizin kaybetmiş olması aradaki puan farkının kapanmasına engel oldu. İstemediğimiz sonuçlar aldığımız haftalarda rakiplerimizin de kaybetmiş olması bizi mutlu etti. Biz Gaziantep maçıyla beraber çıkışa geçerek, yapacağımız yeni bir seriyle beraber zirvedeki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. ‘’ dedi.

Bakır, açıklamada, geçtiğimiz hafta oynanan Samsunspor maçı hakkında istedikleri sonucu alamayıp sahadan bir puan ile ayrıldıklarını ifade etti. Bakır sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Samsunspor maçına mutlak galibiyet hedefiyle gitmiştik. İstediğimiz sonucu alamayıp, bir puanla geri dönmek zorunda kaldık. Maçın ikinci yarısındaki oyunumuzla maçı kazanabilirdik fakat pozisyonlardan faydalanamadık. Samsunspor sahasında özellikle çok zor kaydeden bir takım. Bizim karşımıza da savunmaya dayalı bir anlayışla çıktılar. Rakibin defansını aşmakta zorluk çektik. Oyuncularımız da pozisyonlarda şanssız günündeydi. Bizde bir puana razı olduk.

Deplasmandan bir puan almak fena bir sonuç değil ama kazanamadığımız için de üzgünüz. Maç boyunca bizi destekleyen taraftarımızı mutlu edemediğimiz için ayrıca bir üzüntümüz var. Bu ligde zaman zaman bunun gibi sürpriz sonuçları görebiliyoruz.’’

Çaykur Rizespor’un tecrübeli oyuncusu Vedat Muriç hakkında açıklama yapan Bakır, Vedat’ın sakatlığına rağmen sahada olmak istediğini söyledi. Bakır sözlerine, ‘’Vedat Muriç birkaç haftadır sakat olarak oynadığını söyleyebiliriz ama oynamasında ciddi bir engel yok. Vedat çok fedakâr bir oyuncumuz. Sakatlığına rağmen sahada olmak istiyor. Son iki, üç haftadır gol açısında şanssız ama sahada kaldığı sürece takıma çok büyük katkı sağlıyor. Vedat Rizespor’un Süper Lig yolunda çok önemli bir silahıdır. İnşallah Gaziantep maçıyla gol şansızlığını da ortadan kaldıracaktır. İfadeleriyle devam etti.

Kubilay Ateş (Çay Haber Gazetesi)

Editör: HABER MERKEZİ