ÇAYKUR’un gerek 2019 yaş çay kampanyasında dönüm başına birinci sürgünde 500 KG, ikinci ve üçüncü sürgünde 400 KG olarak belirlediği yaş çay alım kotası gerekse alım politikalarının üreticileri memnun ettiğini dile getiren Rize’de görev yapan ziraat odaları başkanları Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’i ziyaret ederek teşekkür ettiler.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Güneysu Ziraat Odası Başkanı Ali Karslı, Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kestioğlu, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Derepazarı Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Albayrak ve İkizdere Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bektaşoğlu ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alimi makamında ziyaret ederek uygulamalardan dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirip teşekkür ettiler. Ziraat odalarını ortak görüş olarak, kotaların yüksek tutulmasının üreticinin özel sektöre karşı elini güçlendirdiğini, randevulu sistemde yapılan değişiklik, “Hayde Çaya Bakalım” projesi ve kontenjan uygulamaları ile üreticinin çayını toplayacağı miktar kadar toplayıp satması neticesinde çayda yabancı işçi sayısının dikkat çekici miktarda azaldığı ve üreticinin tekrar çay bahçelerine girmeye başladığının altı çizildi. Heyet ayrıca çay sektörünün sorunları ve çözüm yolları hakkında Genel Müdür Vekili Alim’le bilgi alışverişinde bulundu.

Ziraat odaları başkanları daha sonra ÇAYKUR’un yeni hizmete açtığı ve büyük ilgi çeken Çay Satış reyonunda incelemelerde bulundu.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ